Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 246 tot 250
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

S&P waardeert Brazilië af naar ‘junk’

Brazilië verliest de investment grade status. Kredietbeoordelaar S&P waardeert, na Rusland in januari, nu ook de staatsschuld van Brazilië af naar ‘junk’. Het land van de samba is daarmee het volgende slachtoffer van de afnemende Chinese honger naar grondstoffen. De inkomsten uit de EXPORT van ijzererts en andere grondstoffen zijn ingestort. Het Braziliaanse handelstekort is daardoor opgelopen tot 4% van het bbp.

De jarenlange daling van de Braziliaanse real kreeg na de downgrade een nieuwe impuls. De prijs van 1 Amerikaanse dollar is nu 3,88 real. Daarmee verloor de real sinds 2011 maar liefst 60% aan waarde. Volgens Win Thin van Brown Brothers Harriman kan de daling nog erger worden, mogelijk tot 4,50 real voor een dollar in het komende halfjaar:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Handel Rusland-Oekraïne sterk gekrompen

De handel tussen Rusland en Oekraïne is sterk teruggevallen sinds het oplaaien van de politieke spanningen tussen beide landen.

Rusland EXPORTeerde vorig jaar bijna 60 procent minder naar Oekraïne. Omgekeerd daalde de EXPORT met een dikke 35 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 13 september 2015

Zwarte goud zal verder dalen tot 20 USD/vat

Momenteel geraken de olieprijzen niet uit het dal waarin ze gesukkeld zijn de afgelopen maanden, en er is nog meer tegenslag op komst aangezien de globale overschotten aan olie nog groter blijken te zijn dan voorspeld. Het ziet er dan naar uit dat zelfs het worst-case-scenario voor diverse olie-EXPORTerende landen nog niet het ergste lijkt te worden.

Goldman Sachs Group Inc. voorspelt een nog grotere daling voor de olieprijzen de komende maanden. Met een wereldwijde oliestock die nog grotere lijkt te zijn dan verwacht zouden de olieprijzen zelfs kunnen dalen tot maar liefst 20 USD/vat. Pure waanzin lijkt dit voor vele landen welke zwaar steunen op deze EXPORT, echter bittere realiteit lijkt dit nu…

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

CBS: EXPORT groeit dik vijf procent in juli, maar tempo niet vol te houden

De Nederlandse EXPORT is in juli met 5,4 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2014, meldt het CBS. Wel verwachten de statistici dat de groei in augustus en september aanzienlijk lager zal uitvallen.

Het gaat goed met de Nederlandse EXPORTsector meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden vooral veel machines en transportmiddelen uitgevoerd. Het hielp dat in de scheepsbouw in juli fors wat schepen van de helling liet liepen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Albert Edwards: “Crisis is onvermijdelijk, verhoog die rente nu maar gewoon!”

Hebben we dan niets van 2008 geleerd? Dat vraagt een vertwijfelde Albert Edwards zich af. Hij leest overal dat als de Fed volgende week de rente verhoogt, we getroffen zullen worden door een reeks vreselijke plagen en eeuwigdurende deflatie. Maar zelfs Edwards, die al tijden een deflatoire klap aan ziet komen, vindt dat de rente omhoog moet. Alles is beter dan de huidige excessen nog verder te laten groeien, zo stelt de SocGen strateeg.

De markt focust inmiddels op de valuta’s van opkomende landen. Die zakken al sinds vorig jaar weg tegen de dollar. Met name de laatste weken valt op dat, terwijl de valuta’s van de G-10 zonder de grondstoffenEXPORTeurs vrij stabiel blijven, emerging markets maar door blijven vallen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$