Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 246 tot 250
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Dit cijfer zegt dat er iets niet in de haak is met de wereldeconomie

Saudi-Arabië gaf recent voor het eerst sinds 2007 obligaties uit. En de problemen bij andere grote olie-EXPORTeurs zoals Venezuela en Nigeria stapelen zich ook op. Zij zijn afhankelijk van een continue stroom van oliedollars. Nu die opdroogt, moeten ze interen op hun opgebouwde valutareserves. En dan maar hopen dat de grondstoffenprijzen eerder stijgen dan de bodem van de spaarpot in zicht is.

Econoom Ed Yardeni toont aan dat groei van deze al deze valutareserves, omgerekend in dollars, is omgeslagen naar een krimp van 4,5% op jaarbasis in juni. En dat is het laagste punt sinds tenminste 1988 (blauw in onderstaande grafiek).

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Chinese premier Li kegiang wil geen valuta oorlog

De Chinese premier Li Kegiang wil een valuta oorlog vermijden. Naar aanleiding van de devaluatie van de yuan zijn beleggers wereldwijd zich zorgen gaan maken over een nieuwe valutaoorlog. Maar volgens Li Keqiang zijn die zorgen onterecht. Het is volgens hem niet de bedoeling de EXPORT van China weer op zijn oude niveau te krijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Column Kees de Kort | Ongelofelijke blunder van Chinese autoriteiten

De feiten op de wankele Chinese grond zijn wat weerbarstiger dan het officiële propagandaverhaal doet vermoeden. De import stort in elkaar en ook de EXPORT is veel lager dan een jaar geleden. En dat laat zich moeilijk rijmen met een zogenaamde groei van 7,5 procent, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Zo is ook de autoverkoop van General Motors met 5 procent gedaald, inclusief alle kortingen en dat is wel de zoveelste indicatie dat het met de Chinese economie helemaal niet zo goed gaat. En dan is er ook nog het ongelofelijk rare verhaal van de Chinese toezichthouders: de beurs stijgt in een jaar met 150 procent. Dat kán, maar dan is de normaalste reactie dat die ook weer eens gaat dalen."

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Market today dinsdag 8 september

Chinese EXPORT krimpt opnieuw.

Duitse EXPORT neemt toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Rosneft ziet geen brood in samenwerking met Opec

Rusland slaat niet de handen ineen met oliekartel Opec om het overaanbod van olie in te dammen.

Dat zegt bestuursvoorzitter Igor Sechin van de Russische oliegigant Rosneft maandag.

Volgens Sechin heeft de Opec Rusland een lidmaatschap van het kartel van olie-EXPORTeurs aangeboden, maar volgens de topman is de "gouden periode" van Opec voorbij.

''De Russische olie-industrie is in private handen, met een groot aantal buitenlandse aandeelhouders. De Russische overheid kan de sector niet sturen zoals een Opec-land dat wel kan'', aldus Sechin. Rosneft is zelf voor een vijfde in handen van het Britse BP.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$