Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 251 tot 255
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Grondstofmalaise drukt Canada in recessie

Canada is in een recessie beland door de aanhoudende druk op de prijzen van grondstoffen, waaronder olie. 

In het tweede kwartaal slonk de Canadese economie met 0,5 procent na een krimp van 0,8 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. Twee kwartalen van krimp op rij geldt technisch als een recessie.

Canada is de grootste olie-EXPORTeur onder de G7-landen. De prijs van het zwarte goud is in het afgelopen jaar ruimschoots gehalveerd en dook vorige week onder 40 dollar per vat door aanhoudende zorgen over de Chinese economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Israël moet op zoek naar nieuwe klanten voor zijn gasproductie

De vondst van een groot gasveld voor de kust van Egypte kan een zware slag betekenen voor de Israëlische energiesector, die gehoopt had miljarden dollar te kunnen verdienen met de EXPORT naar andere landen uit de regio. Bovendien had de Israëlische regering zijn gasvoorraden gezien als een middel om de banden met een aantal gematigde Arabische staten te versterken.

Het Italiaanse olieconcern Eni heeft voor de kust van Egypte het enorme gasveld Shorouk gevonden. Er wordt gewag gemaakt van het grootste gasveld dat ooit in de Middellandse Zee is gevonden. Het gasveld zou ongeveer 100 vierkante kilometer groot zijn en ligt op zo’n 1.450 meter diepte. Naar schatting bevat het complex 5,5 miljard vaten gas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Ieder voor zich nu

De beurzen kleuren weer dieprood nadat cijfers uit China bevestigen dat de economie er keihard achteruit gaat.

En dat heeft dan ook meteen zijn weerslag op de buurlanden.

De EXPORTcijfers van Zuid-Korea gingen zo maar eventjes 14,7% achteruit afgelopen maanden. De grootste daling sinds 2009.

Vanuit China krijgen we misschien niet meteen betrouwbare cijfers over de eigen economie maar de cijfers uit Zuid-Korea zeggen genoeg over de situatie in China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Niemand wint bij valuta-oorlog

De lage euro mag dan wel zorgen voor een betere EXPORTpositie voor vele bedrijven, toch zijn er ook nadelen voor de EXPORTerende ondernemingen. Met name de toestand in China heeft overal in de wereld gevolgen voor de buitenlandse afzet.

China heeft in 2015 zo’n vijftien procent minder gekocht van het buitenland dan in 2014. De import daalt dus sterk. De gevolgen laten zich overal voelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Lagere euro goed voor EXPORT. Voor hoelang nog?

De monetaire versoepeling zorgt niet voor hogere inflatiecijfers in de Europese Unie. Wel zorgt de lagere waarde van de euro, ten opzichte van de dollar, voor een betere EXPORTpositie. Heel wat bedrijven in België plukken daar al de vruchten van.

De bedrijfsresultaten van Agfa Gevaert, Picanol en Tessenderlo Chemie Group waren stuk voor stuk hoopgevend. De zwakke koers van de euro zorgt voor extra omzet en meer winst.

De bruto bedrijfswinst van Tessenderlo Chemie steeg met meer dan 20 procent, vergeleken met 2014. Ook Picanol deed het goed en zag de winst aandikken met zo’n 12 procent. Bij Agfa was er slechts 3 procent omzetstijging, maar hier tegenover stond wel een bruto bedrijfswinst van bijna 20 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$