EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 256 tot 260
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Zwarte goud zal verder dalen tot 20 USD/vat

Momenteel geraken de olieprijzen niet uit het dal waarin ze gesukkeld zijn de afgelopen maanden, en er is nog meer tegenslag op komst aangezien de globale overschotten aan olie nog groter blijken te zijn dan voorspeld. Het ziet er dan naar uit dat zelfs het worst-case-scenario voor diverse olie-EXPORTerende landen nog niet het ergste lijkt te worden.

Goldman Sachs Group Inc. voorspelt een nog grotere daling voor de olieprijzen de komende maanden. Met een wereldwijde oliestock die nog grotere lijkt te zijn dan verwacht zouden de olieprijzen zelfs kunnen dalen tot maar liefst 20 USD/vat. Pure waanzin lijkt dit voor vele landen welke zwaar steunen op deze EXPORT, echter bittere realiteit lijkt dit nu…

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 september 2015

CBS: EXPORT groeit dik vijf procent in juli, maar tempo niet vol te houden

De Nederlandse EXPORT is in juli met 5,4 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2014, meldt het CBS. Wel verwachten de statistici dat de groei in augustus en september aanzienlijk lager zal uitvallen.

Het gaat goed met de Nederlandse EXPORTsector meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden vooral veel machines en transportmiddelen uitgevoerd. Het hielp dat in de scheepsbouw in juli fors wat schepen van de helling liet liepen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 11 september 2015

Albert Edwards: “Crisis is onvermijdelijk, verhoog die rente nu maar gewoon!”

Hebben we dan niets van 2008 geleerd? Dat vraagt een vertwijfelde Albert Edwards zich af. Hij leest overal dat als de Fed volgende week de rente verhoogt, we getroffen zullen worden door een reeks vreselijke plagen en eeuwigdurende deflatie. Maar zelfs Edwards, die al tijden een deflatoire klap aan ziet komen, vindt dat de rente omhoog moet. Alles is beter dan de huidige excessen nog verder te laten groeien, zo stelt de SocGen strateeg.

De markt focust inmiddels op de valuta’s van opkomende landen. Die zakken al sinds vorig jaar weg tegen de dollar. Met name de laatste weken valt op dat, terwijl de valuta’s van de G-10 zonder de grondstoffenEXPORTeurs vrij stabiel blijven, emerging markets maar door blijven vallen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

Dit cijfer zegt dat er iets niet in de haak is met de wereldeconomie

Saudi-Arabië gaf recent voor het eerst sinds 2007 obligaties uit. En de problemen bij andere grote olie-EXPORTeurs zoals Venezuela en Nigeria stapelen zich ook op. Zij zijn afhankelijk van een continue stroom van oliedollars. Nu die opdroogt, moeten ze interen op hun opgebouwde valutareserves. En dan maar hopen dat de grondstoffenprijzen eerder stijgen dan de bodem van de spaarpot in zicht is.

Econoom Ed Yardeni toont aan dat groei van deze al deze valutareserves, omgerekend in dollars, is omgeslagen naar een krimp van 4,5% op jaarbasis in juni. En dat is het laagste punt sinds tenminste 1988 (blauw in onderstaande grafiek).

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

Chinese premier Li kegiang wil geen valuta oorlog

De Chinese premier Li Kegiang wil een valuta oorlog vermijden. Naar aanleiding van de devaluatie van de yuan zijn beleggers wereldwijd zich zorgen gaan maken over een nieuwe valutaoorlog. Maar volgens Li Keqiang zijn die zorgen onterecht. Het is volgens hem niet de bedoeling de EXPORT van China weer op zijn oude niveau te krijgen.

Lees verder op www.marketupdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs