Nieuws / Artikelen met het woord

export

1102 artikelen gevonden. Artikel 256 tot 260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De dollar is sterker geworden tegenover de Yuan

De overheid van China heeft er voor gekozen om de valutamunt van het land te devalueren om op deze manier de EXPORT te stimuleren. Deze maatregel heeft er voor gezorgd dat al twee dagen lang de Chinese valutamunt waarde heeft moeten inleveren. Ook de financiële markten staan door deze maatregel nu al twee dagen lang onder druk.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikaanse dollar tegenover de Chinese Yuan nu al bijna 4 procent sterker is geworden. Op korte termijn lijkt het er dus op dat de dollar ineens een stuk sterker is geworden tegenover de Yuan, maar op de lange termijn ziet het plaatje er heel anders uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Krijgen we een opleving bij de euro?

De euro heeft het de afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijk gehad. Zo heeft de Europese munt veel terrein moeten inleveren toen de Europese Centrale Bank (ECB) in actie kwam. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, heeft de rente de afgelopen anderhalf jaar verlaagd naar een nieuw dieptepunt, en daarnaast werden er ook aanvullende stimuleringsmaatregelen genomen.

Zo is de ECB op dit moment bezig met het opkopen van diverse staats- en bedrijfsobligaties. Dit alles moet er voor zorgen dat de Europese economie weer begint aan te trekken. Het bijwerk is echter dat de Europese munt flink onder druk is komen te staan. Overigens is dit niet heel erg; in tijden van recessie helpt een zwakke munt de EXPORT een handje. Voor het buitenland is het immers goedkoper geworden om producten vanuit de Eurozone te halen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Charts: yuan valt verder, risk-off zet door

De yuan ging gister min 2% tegen de dollar en dat was de limit-down. Stephen Roach, bekend van Morgan Stanley, liet al weten dat de kans klein was dat het hierbij zou blijven. En dat blijkt. De yuan daalt vandaag opnieuw. Ditmaal met 1%, dus niet helemaal limit-down. De munt was al even 6,44.

De dollar stijgt dus tegen de yuan. Maar de dollar index daalt. De euro stijgt bijna een procent tot $ 1,113. Normaal gesproken stijgt de dollar bij flight to safety. We kunnen vandaag goed zien hoe de markt gepositioneerd zit. En dat lijkt onder meer short dollar. Dit alles betekent ook dat de euro nog sneller stijgt tegen de yuan dan de dollar. Een tik voor met name EXPORTkampioen Duitsland.

Dan aandelen. De Duitse DAX index valt met 2,6%. De S&P futures staan ruim een procent in de min.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

China devalueert de yuan: 'een maatregel ingegeven door een partijkader dat nog in communisme gelooft'

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de lokale munt yuan met 2% gedevalueerd. Volgens een woordvoerder van de bank gaat het om een eenmalige maatregel om de manier waarop de koers wordt bepaald aan te passen.

China zit in een economisch delicate fase en een dermate kleine devaluatie zal weinig effect genereren voor de noodlijdende EXPORTeurs, al worden wel politieke repercussies verwacht, voornamelijk in de Verenigde Staten, die China al lang van de manipulatie van de yuan verdenken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Grootste devaluatie in 20 jaar voor Chinese Yuan

In een poging van Chinese beleidsmakers om de Chinese EXPORT te ondersteunen werd de Chinese Yuan dinsdag gedevalueerd. Een actie die niet onopgemerkt bleef buiten de grootste economie in Azië. Over gans de wereld stonden de beurzen onder druk door de grootste devaluatie in 20 jaar van de Yuan.

Het zat er al een tijdje aan te komen eigenlijk. De economische cijfers over de laatste maanden van China waren om het op z’n zachtst te zeggen erg zwak. Dit weekend viel waarschijnlijk de druppel, met name de dalende EXPORTcijfers met wel 8% op jaarbasis. Dit dwong de Chinese centrale bank tot actie en zij zag hiervoor slechts 1 oplossing: de Yuan devalueren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$