Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 261 tot 265
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Column Kees de Kort | Devaluatiewedloop

De Chinese EXPORT laat een dikke min zien. BNR's macroeconoom Kees de Kort bekijkt maatregelen die China kan nemen.

De Chinese EXPORT daalt. “En niet een klein beetje. En dat geeft aan dat her en der problemen in de wereldeconomie zijn, want China was echt een grote EXPORTeur. Nu daalt het. En wat er nog bij komt: China is ook een heel grote staalproducent. De staalEXPORT stijgt heel sterk. Dus: staalEXPORT een dikke plus, opgeteld een dikke min: dat betekent dat het met een heleboel andere producten zo’n vaart niet loopt”, zegt De Kort.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs brengt olieproducerende landen in financiële problemen

Olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn gewend aan hoge inkomsten uit de EXPORT van aardolie. De uitgaven van de overheid zijn navenant: brandstof wordt gesubsidieerd, er zijn goede medisch en sociale voorzieningen en de defensie-uitgaven zijn hoog. Het defensiebudget van Saoedi-Arabië groeide afgelopen jaar met 17% tot 10% van het Bruto Nationaal Product.

In de grafiek hieronder zie je hoe de uitgaven van de Saoedische regering gestegen zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Nederlandse EXPORT naar landen buiten EU in 10 jaar tijd verdubbeld

De EXPORT van Nederlandse producten naar landen buiten de Europese Unie is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vijf maanden van dit jaar ging het om 33,8 miljard euro, 17,9 miljard euro meer dan over dezelfde periode in 2005.

De EXPORT naar EU-landen steeg met bijna een derde, van 48,6 miljard naar 64,2 miljard euro. Het aandeel van de EXPORT naar landen buiten de EU in de uitvoer van Nederlands producten steeg daarmee van een kwart naar een derde. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Emerging market valuta’s crashen op China en Fed

De Fed verhoogde gisteren de rente nog niet. Maar met de verbeterende Amerikaanse economie komt zo’n stap wel dichterbij. Samen met de vertraging in China geven die ontwikkelingen de US dollar een enorme boost.

Met name de valuta’s van emerging markets laten enorme dalingen zien tegen de dollar. Dat begon al in 2011. Toen piekten grondstoffenprijzen om aan een lange daling te beginnen. Laten we de grafieken er eens bij pakken.

We zien dat de Braziliaanse real al meer dan halveerde tegen de dollar. Met name sinds begin dit jaar zit de klad er goed in. Het land leunt zwaar op de EXPORT van ijzererts en andere grondstoffen naar China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Dat er een nieuw evenwicht komt in de oliemarkt is zeker”

Het akkoord over het atoomprogramma van Iran en het afbouwen van sancties, zal grote gevolgen hebben voor de olieproductie. Dankzij de maatregelen is de olie-EXPORT vanuit Iran de afgelopen jaren bijna gehalveerd naar slechts 1,4 miljoen vaten per dag. Iran, dat ’s werelds op 3 na grootste reserves van het zwarte goud herbergt, kan per dag 3,6 miljoen vaten olie per dag produceren. Het productiequotum van de OPEC ligt op 30 miljoen vaten ruwe olie per dag. Voor de sancties ingingen werden er door Iran 2,61 miljoen vaten olie per dag naar het buitenland gebracht.

Analisten bij Fidelity Worldwide Investment stellen in een note over deze kwestie dat Iran naar verwachting dit jaar 3 miljoen vaten extra olie per dag zal oppompen. In 2018 zal dit aantal volgens Fidelity zijn gestegen naar bijna 3,8 miljoen vaten olie, al blijft de productiepiek uit de jaren ’70 van ruim 6 miljoen vaten olie per dag voorlopig uit zicht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$