Nieuws / Artikelen met het woord

export

1103 artikelen gevonden. Artikel 261 tot 265
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Grootste devaluatie in 20 jaar voor Chinese Yuan

In een poging van Chinese beleidsmakers om de Chinese EXPORT te ondersteunen werd de Chinese Yuan dinsdag gedevalueerd. Een actie die niet onopgemerkt bleef buiten de grootste economie in Azië. Over gans de wereld stonden de beurzen onder druk door de grootste devaluatie in 20 jaar van de Yuan.

Het zat er al een tijdje aan te komen eigenlijk. De economische cijfers over de laatste maanden van China waren om het op z’n zachtst te zeggen erg zwak. Dit weekend viel waarschijnlijk de druppel, met name de dalende EXPORTcijfers met wel 8% op jaarbasis. Dit dwong de Chinese centrale bank tot actie en zij zag hiervoor slechts 1 oplossing: de Yuan devalueren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China moet een belangrijke keuze gaan maken

De Chinese overheid heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. De gehele wereldeconomie lijkt namelijk soms wel afhankelijk te zijn van het presteren van de Chinese economie. Toen we een aantal weken te horen kregen dat de Chinese economie in een duidelijke vertraging terecht was gekomen, stelden veel economen hun verwachtingen voor de gehele wereldeconomie naar beneden bij.

China heeft op dit moment echter te maken met een nieuw probleem. De Chinese EXPORT weet al maandenlang niet goed te presteren en recent verschenen macrocijfers onthullen dat de Chinese EXPORT in de maand juli bijna 9 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling is nog dramatischer wanneer wij u vertellen dat analisten hadden gerekend op slechts een daling van 0,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China shockeert markt met grootste devaluatie yuan sinds 1994

De groei van de Chinese economie vertraagde. De kapitaalvlucht nam toe. En het IMF vertelde China onlangs dat het nog meer hervormingen door moet voeren om het mandje SDR-reservevaluta’s te komen. De optelsom van deze zaken resulteert vandaag in een devaluatie van de yuan met 1,9%, net binnen de dagelijkse limiet van 2%. En dat levert het volgende plaatje op.

De devaluatie door de PBoC is de grootste yuan-daling op één dag sinds januari 1994. De centrale bank stelt dat de hoge reële valutakoers van de yuan zorgen baarde. Ook verzwakte de EXPORT in juli met maar liefst 8,3%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Dit is de reden waarom China blijft groeien…

De Chinese economie mag dan op dit moment wel even in een vertraging terecht zijn gekomen, maar over de afgelopen jaren zal de Chinese overheid niet klagen. China heeft zich namelijk ontpopt als het groeiland nummer één en er lijken maar weinig landen in de buurt te komen van China. Er zijn namelijk haast geen andere landen die kunnen groeien aan het tempo wat China weet neer te zetten. Toch lijkt China langzaamaan een transitie door te maken van een EXPORTland naar een consumeerland.

Wanneer we echter zeggen dat de Chinese economie gevoed wordt door miljarden schulden, zullen veel mensen ons verbaasd aankijken. Maar het is waar, de Chinese economie is verslaafd geworden aan het stijgende schuldenplafond en dat zou in de toekomst wel eens de nodige problemen kunnen gaan veroorzaken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China waardeert yuan fors af om economie duw te geven

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de yuan fors afgewaardeerd om zo de EXPORT en economie te stimuleren. De stap van de Chinese centrale bank kwam onverwacht.

De waarde van de yuan mag nu met bijna 2 procent dalen ten opzichte van de dollar. Dat is de sterkste waardedaling die de centrale bank van China ooit heeft doorgevoerd. Volgens China gaat het om een eenmalige ingreep.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$