Nieuws / Artikelen met het woord

export

1099 artikelen gevonden. Artikel 266 tot 270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Dat er een nieuw evenwicht komt in de oliemarkt is zeker”

Het akkoord over het atoomprogramma van Iran en het afbouwen van sancties, zal grote gevolgen hebben voor de olieproductie. Dankzij de maatregelen is de olie-EXPORT vanuit Iran de afgelopen jaren bijna gehalveerd naar slechts 1,4 miljoen vaten per dag. Iran, dat ’s werelds op 3 na grootste reserves van het zwarte goud herbergt, kan per dag 3,6 miljoen vaten olie per dag produceren. Het productiequotum van de OPEC ligt op 30 miljoen vaten ruwe olie per dag. Voor de sancties ingingen werden er door Iran 2,61 miljoen vaten olie per dag naar het buitenland gebracht.

Analisten bij Fidelity Worldwide Investment stellen in een note over deze kwestie dat Iran naar verwachting dit jaar 3 miljoen vaten extra olie per dag zal oppompen. In 2018 zal dit aantal volgens Fidelity zijn gestegen naar bijna 3,8 miljoen vaten olie, al blijft de productiepiek uit de jaren ’70 van ruim 6 miljoen vaten olie per dag voorlopig uit zicht.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Indiase juwelier Rajesh koopt Valcambi voor $400 miljoen

Het Indiase Rajesh EXPORTs, de grootste producent van juwelen ter wereld, heeft voor een bedrag van $400 miljoen de Zwitserse smelterij Valcambi overgenomen. Met deze overname stelt Rajesh de aanvoer van goud veilig en kan ze het edelmetaal tegen een scherpere prijs inkopen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Zwitserland EXPORTeerde dit jaar al meer dan 600 ton goud naar Azië

Aziatische landen hebben in de eerste helft van dit jaar meer dan 600 ton goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. Dat is vergelijkbaar met het totale volume in de eerste helft van vorig jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

EXPORT Nederland naar Rusland halveert bijna in jaar tijd

De Nederlandse EXPORT naar Rusland is in een jaar tijd bijna gehalveerd. In de eerste vier maanden van dit jaar voerde Nederland voor 1,26 miljard euro naar Rusland uit tegenover 2,07 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat is een daling van meer dan 800 miljoen euro, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Open oorlog tussen de gasreuzen?

Er is zonet een bommetje ontploft in Rusland. Figuurlijk dan. Rosneft, ’s lands grootste olieproducent, heeft een formeel verzoek ingediend bij de Russische overheid om het EXPORTmonopolie van “concurrent” Gazprom op te heffen.

Daarmee is de koude oorlog tussen de twee gasreuzen plots verhit. De clash zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar dat het op deze manier moet gebeuren is wel onverwacht.

Daarmee komt het broze evenwicht tussen de Russische oorlogen nog verder onder druk te staan. Lijken de sancties dan toch hun vruchten af te werpen? Was het de bedoeling om de oligarchen tegen elkaar uit te spelen om zo Verenigd Rusland te verzwakken? Goed mogelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$