EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 286 tot 290 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

China devalueert de yuan: 'een maatregel ingegeven door een partijkader dat nog in communisme gelooft'

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de lokale munt yuan met 2% gedevalueerd. Volgens een woordvoerder van de bank gaat het om een eenmalige maatregel om de manier waarop de koers wordt bepaald aan te passen.

China zit in een economisch delicate fase en een dermate kleine devaluatie zal weinig effect genereren voor de noodlijdende EXPORTeurs, al worden wel politieke repercussies verwacht, voornamelijk in de Verenigde Staten, die China al lang van de manipulatie van de yuan verdenken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Grootste devaluatie in 20 jaar voor Chinese Yuan

In een poging van Chinese beleidsmakers om de Chinese EXPORT te ondersteunen werd de Chinese Yuan dinsdag gedevalueerd. Een actie die niet onopgemerkt bleef buiten de grootste economie in Azië. Over gans de wereld stonden de beurzen onder druk door de grootste devaluatie in 20 jaar van de Yuan.

Het zat er al een tijdje aan te komen eigenlijk. De economische cijfers over de laatste maanden van China waren om het op z’n zachtst te zeggen erg zwak. Dit weekend viel waarschijnlijk de druppel, met name de dalende EXPORTcijfers met wel 8% op jaarbasis. Dit dwong de Chinese centrale bank tot actie en zij zag hiervoor slechts 1 oplossing: de Yuan devalueren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

China moet een belangrijke keuze gaan maken

De Chinese overheid heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. De gehele wereldeconomie lijkt namelijk soms wel afhankelijk te zijn van het presteren van de Chinese economie. Toen we een aantal weken te horen kregen dat de Chinese economie in een duidelijke vertraging terecht was gekomen, stelden veel economen hun verwachtingen voor de gehele wereldeconomie naar beneden bij.

China heeft op dit moment echter te maken met een nieuw probleem. De Chinese EXPORT weet al maandenlang niet goed te presteren en recent verschenen macrocijfers onthullen dat de Chinese EXPORT in de maand juli bijna 9 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling is nog dramatischer wanneer wij u vertellen dat analisten hadden gerekend op slechts een daling van 0,3 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

China shockeert markt met grootste devaluatie yuan sinds 1994

De groei van de Chinese economie vertraagde. De kapitaalvlucht nam toe. En het IMF vertelde China onlangs dat het nog meer hervormingen door moet voeren om het mandje SDR-reservevaluta’s te komen. De optelsom van deze zaken resulteert vandaag in een devaluatie van de yuan met 1,9%, net binnen de dagelijkse limiet van 2%. En dat levert het volgende plaatje op.

De devaluatie door de PBoC is de grootste yuan-daling op één dag sinds januari 1994. De centrale bank stelt dat de hoge reële valutakoers van de yuan zorgen baarde. Ook verzwakte de EXPORT in juli met maar liefst 8,3%.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Dit is de reden waarom China blijft groeien…

De Chinese economie mag dan op dit moment wel even in een vertraging terecht zijn gekomen, maar over de afgelopen jaren zal de Chinese overheid niet klagen. China heeft zich namelijk ontpopt als het groeiland nummer één en er lijken maar weinig landen in de buurt te komen van China. Er zijn namelijk haast geen andere landen die kunnen groeien aan het tempo wat China weet neer te zetten. Toch lijkt China langzaamaan een transitie door te maken van een EXPORTland naar een consumeerland.

Wanneer we echter zeggen dat de Chinese economie gevoed wordt door miljarden schulden, zullen veel mensen ons verbaasd aankijken. Maar het is waar, de Chinese economie is verslaafd geworden aan het stijgende schuldenplafond en dat zou in de toekomst wel eens de nodige problemen kunnen gaan veroorzaken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs