EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 291 tot 295
Geplaatst op: dinsdag 28 juli 2015

Indiase juwelier Rajesh koopt Valcambi voor $400 miljoen

Het Indiase Rajesh EXPORTs, de grootste producent van juwelen ter wereld, heeft voor een bedrag van $400 miljoen de Zwitserse smelterij Valcambi overgenomen. Met deze overname stelt Rajesh de aanvoer van goud veilig en kan ze het edelmetaal tegen een scherpere prijs inkopen.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: dinsdag 28 juli 2015

Zwitserland EXPORTeerde dit jaar al meer dan 600 ton goud naar Azië

Aziatische landen hebben in de eerste helft van dit jaar meer dan 600 ton goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. Dat is vergelijkbaar met het totale volume in de eerste helft van vorig jaar.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: vrijdag 24 juli 2015

EXPORT Nederland naar Rusland halveert bijna in jaar tijd

De Nederlandse EXPORT naar Rusland is in een jaar tijd bijna gehalveerd. In de eerste vier maanden van dit jaar voerde Nederland voor 1,26 miljard euro naar Rusland uit tegenover 2,07 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat is een daling van meer dan 800 miljoen euro, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 23 juli 2015

Open oorlog tussen de gasreuzen?

Er is zonet een bommetje ontploft in Rusland. Figuurlijk dan. Rosneft, ’s lands grootste olieproducent, heeft een formeel verzoek ingediend bij de Russische overheid om het EXPORTmonopolie van “concurrent” Gazprom op te heffen.

Er is zonet een bommetje ontploft in Rusland. Figuurlijk dan. Rosneft, ’s lands grootste olieproducent, heeft een formeel verzoek ingediend bij de Russische overheid om het EXPORTmonopolie van “concurrent” Gazprom op te heffen.

Daarmee is de koude oorlog tussen de twee gasreuzen plots verhit. De clash zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar dat het op deze manier moet gebeuren is wel onverwacht.

Daarmee komt het broze evenwicht tussen de Russische oorlogen nog verder onder druk te staan. Lijken de sancties dan toch hun vruchten af te werpen? Was het de bedoeling om de oligarchen tegen elkaar uit te spelen om zo Verenigd Rusland te verzwakken? Goed mogelijk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2015

Blijft Europa profiteren van de groeiende wereldhandel?

Zowel de Verenigde Staten als Europa hadden in het eerste kwartaal van doen met een terugval van de handelscijfers. Terwijl de VS meer te maken had met een afnemende EXPORT, had Europa te maken met een toenemende import. Voor de VS blijft de trend ongunstig vanwege de sterkere dollar. Maar of de Europese EXPORT profiteert van de zwakkere euro is nog maar de vraag en hangt af van de concurrentiekracht van Europa.

Zijn beleidsmakers in Europa in staat die te vergroten door structurele hervormingen door te voeren? Op die vraag geven Jeremy Lawson en James McCann, hoofdeconoom en Europees econoom bij Standard Life Investments een antwoord in een note.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs