EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 301 tot 305 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: maandag 31 augustus 2015

Niemand wint bij valuta-oorlog

De lage euro mag dan wel zorgen voor een betere EXPORTpositie voor vele bedrijven, toch zijn er ook nadelen voor de EXPORTerende ondernemingen. Met name de toestand in China heeft overal in de wereld gevolgen voor de buitenlandse afzet.

China heeft in 2015 zo’n vijftien procent minder gekocht van het buitenland dan in 2014. De import daalt dus sterk. De gevolgen laten zich overal voelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 31 augustus 2015

Lagere euro goed voor EXPORT. Voor hoelang nog?

De monetaire versoepeling zorgt niet voor hogere inflatiecijfers in de Europese Unie. Wel zorgt de lagere waarde van de euro, ten opzichte van de dollar, voor een betere EXPORTpositie. Heel wat bedrijven in België plukken daar al de vruchten van.

De monetaire versoepeling zorgt niet voor hogere inflatiecijfers in de Europese Unie. Wel zorgt de lagere waarde van de euro, ten opzichte van de dollar, voor een betere EXPORTpositie. Heel wat bedrijven in België plukken daar al de vruchten van.

De bedrijfsresultaten van Agfa Gevaert, Picanol en Tessenderlo Chemie Group waren stuk voor stuk hoopgevend. De zwakke koers van de euro zorgt voor extra omzet en meer winst.

De bruto bedrijfswinst van Tessenderlo Chemie steeg met meer dan 20 procent, vergeleken met 2014. Ook Picanol deed het goed en zag de winst aandikken met zo’n 12 procent. Bij Agfa was er slechts 3 procent omzetstijging, maar hier tegenover stond wel een bruto bedrijfswinst van bijna 20 procent.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 31 augustus 2015

EXPORT zeldzame aardmetalen verdubbeld, prijs in elkaar gezakt, tijd om te investeren ?

Zeldzame aardmetalen zoals Cerium, Neodymium, Samarium, Terbium, etc…. lijken sinds enige tijd hun naam geen eer meer aan te doen. Waar deze metalen onontbeerlijk zijn voor hoogtechnologische producten was de productie hiervan een ware nachtmerrie om deze aan een aanvaardbare prijs te bekomen. Deze zijn onder andere aanwezig in de productie van elektrische auto’s en elektronica.

Sinds juli is de Chinese EXPORT van deze zeldzame materialen gevoelig opgedreven tot bijna het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor. Deze verdubbeling kwam er mede door de opheffing van de 15-jaar oude EXPORTbeperkingen en het opheffen van een taks op het vervoer van grondstoffen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Olieminister Noorwegen: “$40 olieprijs onhoudbaar”

$40 voor een vat crude olie is onhoudbaar. Prijzen zullen weer stijgen zodra de voorraden van de markt verdwijnen. Dat zegt de olieminister van Noorwegen, Tord Lien, tegenover Bloomberg.

$40 voor een vat crude olie is onhoudbaar. Prijzen zullen weer stijgen zodra de voorraden van de markt verdwijnen. Dat zegt de olieminister van Noorwegen, Tord Lien, tegenover Bloomberg.

“In de afgelopen maanden heeft zich een groot voorraadoverschot ontwikkeld. Dit surplus zal in de komende twaalf maanden afnemen dankzij de huidige lage prijzen”, zo stelt Lien tijdens een interview in Oslo. ”En daarom zal de prijs van $40 voor een vat olie op lange termijn weer verdwijnen.”

Een lage olieprijs drukt zwaar op de economie van Noorwegen. De olie-industrie beslaat namelijk 50 procent van de totale EXPORT van Noorwegen.

Afnemende investeringen en dalende inkomsten zorgen voor een flinke daling van de werkgelegenheid: er zijn al meer dan 20.000 banen verloren gegaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 25 augustus 2015

Zwitserland EXPORTeerde in juli veel goud naar Azië

Aziatische landen hebben in de maand juli meer dan 100 ton goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Zwitserse douane. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een maand eerder. De stijging komt voor een belangrijk gedeelte voor rekening van India, dat in juli ruim 69 ton goud importeerde. Dat was ruim drie keer zoveel als in de maand juni.

Lees verder op Goudstandaard
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs