Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 311 tot 315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Dit wordt het slechtste jaar voor de Chinese economie in 25 jaar

De zwakte in de Chinese economie begint nu toch echt hele serieuze vormen aan te nemen. Waar de Chinese aandelenbeurzen nog gigantische toppen wist neer te zetten, gaat het op macro-economisch vlak nu compleet de verkeerde kant op.

De meest recente macro-economische data wist ons te vertellen dat de EXPORT voor de maand mei met 2,5 procent naar beneden tuimelde, maar nog erger, de import zakte volledig weg met maar liefst 17,6 procent! Economen rekende op een afname van 5 procent en 10,7 procent respectievelijk.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Column Kees de Kort | Verdachte plusjes in Japan

Desastreuze importcijfers voor China, verdachte plusjes in Japan en positieve ontwikkelingen in Amerika. Maar van dat laatste merkt de onderkant van de samenleving nog weinig, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Geen goede berichten over de EXPORT en import van China, vertelt De Kort. "De EXPORT daalt een beetje, maar echt desastreus zijn de importcijfers. Die zijn in een vrije val geraakt. De Chinezen importeren veel minder dan een paar maanden geleden."

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Opec laat olie rijkelijk stromen: strijd met Amerikaanse schalieboeren nog niet over

De club van olieproducerende landen Opec kiest nog altijd voor het terugwinnen van marktaandeel en neemt lage olieprijzen op de koop toe.

De organisatie van landen die olie produceren en EXPORTeren, OPEC, handhaaft haar productie op maximaal 30 miljoen vaten per dag. Dat heeft de Saudische olieminister Ali al-Naimi vrijdag gezegd.

De beslissing komt niet als een verrassing. De markt ging er al van uit dat OPEC er opnieuw voor zou kiezen haar marktaandeel te beschermen ten koste van de prijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Opec blijft grote hoeveelheden olie pompen

De Organisatie van Olie-EXPORTerende landen (Opec) heeft vrijdag besloten het huidige productieplafond te behouden.

Dit zegt de Saudische minister van Olie, Ali al-Naimi, na een vergadering van de organisatie op vrijdag, zo melden verschillende media.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Indonesiƫ wil weer lid worden van Opec

Indonesiƫ wil bij de volgende vergadering van de Opec, over een half jaar, weer lid worden van het oliekartel. Dat zei minister van Energie Sudirman Said donderdag.

Het land behoorde van 1962 tot 2009 tot de organisatie van olie EXPORTerende landen.

In 2009 produceerde Indonesiƫ te weinig om aan de binnenlandse vraag te voldoen, laat staan om te EXPORTeren. Ook weerhield de grootschalige corruptie in het land investeerders ervan om geld te steken in de lokale energiesector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$