Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 326 tot 330
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Domper voor Poetin: Russische economie krimpt 2 procent bij start 2015

De Russische economie is het afgelopen kwartaal met 2 procent gekrompen door de gekelderde olieprijs en sancties tegen het land.

De Russische economie gaat de afgelopen maanden voor het eerst sinds 2009 achteruit. Volgens Medvedev is er inmiddels wel sprake van stabilisatie. Hij wees er op dat de terugval het sterkst was aan het begin van het kwartaal.

Rusland is de grootste energie-EXPORTeur ter wereld en heeft daardoor veel last van de daling van de olieprijzen. Bovendien is het land als gevolg van de economische sancties afgesneden van de financiële markten en zag het voor miljarden aan kapitaal het land uitstromen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Ook Mkb heeft veel voordeel bij vrijhandelsverdrag met Verenigde Staten

Het Europese midden- en kleinbedrijf kan volgens de Europese Commissie veel voordeel halen uit TTIP, het voorgestelde vrijhandelsverdrag tussen de EU en de Verenigde Staten waarover momenteel wordt onderhandeld.

28 procent van de Europese uitvoer naar de VS was in 2012 afkomstig uit het mkb, aldus Cecilia Malmström, de eurocommissaris van Handel. Bedrijven uit de land- en tuinbouwsector, de kledingsector en de chemische sector EXPORTeren relatief veel, zo blijkt uit het rapport.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Groeiende vraag aardgas wringt Rusland langzaam en pijnlijk de nek om

Aardgas zal binnen 2O jaar net zo belangrijk zijn als aardolie en steenkool in de wereldwijde energievoorziening volgens een studie van BP. Echter net deze revolutie voorspelt weinig goeds voor Rusland.

Dit nogal tegenstrijdige bericht klinkt vreemde in de oren aangezien Rusland een grote EXPORTeur is van zowel olie en gas. Eveneens op dit moment probeert Rusland nog bijkomende pijpleidingen aan te leggen voor het transport van zijn gas naar zowel Azië als Europa.

Net daar zit echter het probleem. Volgens een onlangs gepubliceerd rapport “BP Energy Outlook 2035” staat letterlijk dat het Russische leidingnet als transporteur van aardgas snel aan betekenis zal verliezen. Door de snelle evolutie en de grotere groei aan LPG tankers zal dit leiden tot een revolutie in de wereldwijde energiemarkt. De flexibiliteit die deze tankers hebben zou betekenen dat Europa veel onafhankelijker wordt van Russisch gas, wat nu een problematische situatie opgeleverd heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Nederlandse EXPORT groeit fors door, met dank aan gunstige koers euro

De Nederlandse EXPORT van goederen is in februari opnieuw sterk opgelopen. Het volume van de EXPORT lag in de tweede maand van dit jaar 6,6 procent hoger dan een jaar eerder.

De omstandigheden voor de EXPORT zijn afgelopen maanden verder verbeterd, aldus het statistiekbureau. De ontwikkeling van de wisselkoersen is deze maand bijvoorbeeld veel gunstiger dan in maart. En het producentenvertrouwen van de eurozone en Duitsland is minder negatief geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

“Economie VS niet sterk genoeg om wereldeconomie te trekken”

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

In een rapport meldt Standard Life dat de economische cijfers die recent verschenen uit de Verenigde Staten, teleurstellend zijn. Zowel het sentiment, als de EXPORT en consumentenuitgaven zijn allemaal vertraagd de laatste tijd. Hoewel de arbeidsmarkt aan de dans leek te kunnen ontspringen, was echter ook daar in maart een trendbreuk in de cijfers zichtbaar, meldt Standard Life.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$