Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 331 tot 335
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Afzwakkende groei Duitse economie bevestigd

De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau vrijdag op basis van een definitief cijfer.

Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming en de gemiddelde verwachting van economen. In het vierde kwartaal van 2014 ging de Duitse economie nog met 0,7 procent vooruit.

Het statistiekbureau meldde verder dat de EXPORT met 0,8 procent is toegenomen in het eerste kwartaal, terwijl de import met 1,5 procent steeg. De kapitaalinvesteringen gingen met 1,5 procent vooruit en de consumentenbestedingen namen met 0,6 procent toe.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 18 mei 2015

Market Update (18 mei 2015)

Topeconomen pleiten voor afschaffing van contant geld, Griekenland hoopt er eind deze week uit te zijn met haar schuldeisers en ECB is tevreden over resultaten stimuleringsprogramma. Verder in het nieuws: China sluit deals met Verenigde Arabische Emiraten voor olie, Iran hervat EXPORT olie naar Europa en Brazilië wil economische banden met China versterken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Column Kees de Kort | Overcapaciteit aan álles

China heeft een overcapaciteit aan álles en dus moet het land spullen kwijt. Wat doe je dan? Juist EXPORTeren. BNR’s macro-econoom Kees de Kort: “Hoe win je marktaandeel? Door de prijzen te verlagen.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Groei economie blijft robuust: 2,4 procent hoger bij start 2015

Het tempo waarmee de Nederlandse economie groeit, blijft stevig. Het economische herstel wordt niet langer alleen door de EXPORT gedragen. Bedrijven investeren meer en ook de consument haakt aan.

De Nederlandse economie groeit nu voor het vierde kwartaal op rij. Vergeleken met een jaar eerder kwam de groei in de eerste drie maanden van dit jaar uit op 2,4 procent. In het slotkwartaal van 2014 stond er, vergeleken met een jaar eerder een plus van 1,4 procent op de borden. Onderstaande grafiek toont de trend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Economisch herstel Nederland houdt aan

Het economisch herstel in Nederland blijft doorzetten. Volgens economen van de grote banken is de economie in het eerste kwartaal tussen de 0,5 en 0,8 procent groter geworden.

Zowel de EXPORT als de consumptie presteerde goed, voorspellen zij in aanloop naar de bekendmaking van het economische groeicijfer door het CBS woensdag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$