Nieuws / Artikelen met het woord

export

1103 artikelen gevonden. Artikel 331 tot 335
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Nikkei sluit voor het eerst in 15 jaar boven de 20.000 punten

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor het eerst in vijftien jaar boven de 20.000 punten gesloten. De Japanse hoofdindex wist op 10 april al even boven deze psychologische puntengrens uit te stijgen, maar viel daarna snel weer terug. De Nikkei eindigde nu 1,1 procent hoger op 20.133,90 punten.

De stemming werd gesteund door positieve handelscijfers. Japan boekte dankzij een EXPORTgroei van 8,5 procent in maart voor het eerst in bijna drie jaar een handelsoverschot.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Eerste Japanse handelsoverschot sinds 2012

Japan heeft voor het eerst in bijna drie jaar een handelsoverschot in de boeken weten te zetten. De waarde van de EXPORT overtrof die van de import met 229,3 miljard yen (circa 1,8 miljard euro), zo maakte de overheid woensdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Economen ING erg optimistisch over Nederland: 2 procent groei dit jaar

Het herstel van de Nederlandse economie wint aan kracht. Geholpen door hogere binnenlandse bestedingen groeit de economie dit jaar met 2 procent, de sterkste groei sinds 2008.

Deze verwachting sprak het economisch bureau van ING dinsdag uit.

Vooral de binnenlandse bestedingen trekken volgens de bank stevig aan. ,,Bedrijven schroeven hun investeringen op en consumenten geven meer geld uit. Bovendien blijft ook de EXPORTmotor krachtig draaien. Met een groei van 2 procent zal de Nederlandse economie dit jaar sterker groeien dan eerder voorzien. De lagere eurokoers, de gedaalde olieprijs, en het voorspoedige herstel van de woningmarkt spelen daarbij een belangrijke rol, aldus de economen van de bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Domper voor Poetin: Russische economie krimpt 2 procent bij start 2015

De Russische economie is het afgelopen kwartaal met 2 procent gekrompen door de gekelderde olieprijs en sancties tegen het land.

De Russische economie gaat de afgelopen maanden voor het eerst sinds 2009 achteruit. Volgens Medvedev is er inmiddels wel sprake van stabilisatie. Hij wees er op dat de terugval het sterkst was aan het begin van het kwartaal.

Rusland is de grootste energie-EXPORTeur ter wereld en heeft daardoor veel last van de daling van de olieprijzen. Bovendien is het land als gevolg van de economische sancties afgesneden van de financiële markten en zag het voor miljarden aan kapitaal het land uitstromen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Ook Mkb heeft veel voordeel bij vrijhandelsverdrag met Verenigde Staten

Het Europese midden- en kleinbedrijf kan volgens de Europese Commissie veel voordeel halen uit TTIP, het voorgestelde vrijhandelsverdrag tussen de EU en de Verenigde Staten waarover momenteel wordt onderhandeld.

28 procent van de Europese uitvoer naar de VS was in 2012 afkomstig uit het mkb, aldus Cecilia Malmström, de eurocommissaris van Handel. Bedrijven uit de land- en tuinbouwsector, de kledingsector en de chemische sector EXPORTeren relatief veel, zo blijkt uit het rapport.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$