Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 336 tot 340
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Groei economie blijft robuust: 2,4 procent hoger bij start 2015

Het tempo waarmee de Nederlandse economie groeit, blijft stevig. Het economische herstel wordt niet langer alleen door de EXPORT gedragen. Bedrijven investeren meer en ook de consument haakt aan.

De Nederlandse economie groeit nu voor het vierde kwartaal op rij. Vergeleken met een jaar eerder kwam de groei in de eerste drie maanden van dit jaar uit op 2,4 procent. In het slotkwartaal van 2014 stond er, vergeleken met een jaar eerder een plus van 1,4 procent op de borden. Onderstaande grafiek toont de trend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Economisch herstel Nederland houdt aan

Het economisch herstel in Nederland blijft doorzetten. Volgens economen van de grote banken is de economie in het eerste kwartaal tussen de 0,5 en 0,8 procent groter geworden.

Zowel de EXPORT als de consumptie presteerde goed, voorspellen zij in aanloop naar de bekendmaking van het economische groeicijfer door het CBS woensdag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

8 mei: dure Britse pond maakt Draghi blij na Britse verkiezingen en 6 andere dingen die je moet weten

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank kan tevreden zijn met de uitslag van de Britse verkiezingen. Het Britse pond blijft voorlopig duur en dat is een opsteker voor EXPORTeurs van de eurozone. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 mei 2015

Waarom de goedkope euro zo belangrijk is voor Nederlandse EXPORTeurs

Er is een duidelijke relatie tussen de zwakke euro en de Nederlandse EXPORT. Historisch zorgt een daling van de euro met 10 procent tegenover de dollar voor een groei van EXPORT met bijna twee procent.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd op basis van historische gegevens. Het CBS wijst erop dat de historische relatie tussen een verzwakking van de euro en het aantrekken van de Nederlandse EXPORT niet op oorzakelijkheid is getest, maar zo op het oog is er wel een duidelijk verband.

Het CBS noemt drie effecten die de EXPORT kunnen stimuleren:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Roubini: VS mengt zich in valutaoorlog

In een wereld met zwakke binnenlandse groei in veel ontwikkelde economie├źn en opkomende markten, zijn beleidsmakers verleid om de economische groei en werkgelegenheid een boost te geven met op EXPORT gerichte groei. Hiervoor zijn een zwakke munt en onconventionele monetaire beleidsmaatregelen nodig.

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 20 centrale banken wereldwijd hun monetaire beleid verruimd, waarbij een voorbeeld werd genomen aan de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan. In de eurozone bijvoorbeeld, hadden periferielanden een zwakkere munt nodig.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$