Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 356 tot 360
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

Afrika komt in actie tegen lage olieprijzen

Afrikaanse landen die olie EXPORTeren, doen een oproep om de wereldwijde productie van olie te verminderen. De olieprijzen zijn nu zo laag, dat ze in Afrika kunnen zorgen voor sociale onrust, zeggen ze.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Market Update (3 april 2015)

Griekenland zit over een week echt zonder geld, beleggers verliezen hun overtuiging van een snelle renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, president Obama merkt op dat sterke dollar schadelijk is voor de Amerikaanse EXPORT, de olieprijs gaat hard onderuit door deal tussen de VS en de World Gold Council wil meer transparante goudmarkt in Londen.

Bron: http://vrijetribune.nl/
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Pijnlijke Russische boycot, waarover je zo weinig leest

Vorig jaar stelde Rusland een boycot in van landbouwproducten uit de EU als antwoord op de sancties van de EU. Deze boycot deed vooral pijn, omdat deze werd ingesteld in de oogstperiode (augustus), en aangezien vooral de Zuid-Europese landen met een relatief grote landbouwsector werden getroffen. Hoe staat het nu met deze boycot? Is deze nog effectief?

In januari dit jaar kwamen de Europese landbouwministers bijeen om o.a. hierover te praten. Daarbij werden er vanuit het agrarische Polen harde verwijten gemaakt tegenover Frankrijk, dat het op een akkoordje gooide met Rusland over de EXPORT van varkensvlees. Polen verweet Frankrijk en Duitsland pro-Russisch te zijn en daar hadden ze niet helemaal ongelijk in. In Frankrijk is de toon tegenover Rusland veel milder geworden. Zo zei de rechtse leider Nicholas Sarkozy onlangs de Russische aanhechting van de Krim wel te begrijpen. In Duitsland is er veel onbegrip voor de economische sancties. Maar er is meer onvrede.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

EXPORT aardgas met een kwart gedaald

De netto EXPORT van aardgas was in 2014 een kwart lager dan het voorgaande jaar. Ook werd er bijna 20 procent minder aardgas uit de bodem gewonnen.

Sinds 1972 werd er alleen in 1988 minder aardgas gewonnen. Het verbruik daalde in 2014 met 13 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nederlandse EXPORT ziet VS als groeimarkt, dankzij lage euro

Voor het eerst sinds 2009 staan de Verenigde Staten weer in de top 3 van belangrijkste EXPORTmarkten voor Nederland. EXPORTeurs verwachten dat in 2015 de omzet van de EXPORT naar Amerika met 60 procent stijgt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$