Nieuws / Artikelen met het woord

export

1115 artikelen gevonden. Artikel 381 tot 385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Zwitserse bedrijven zetten zich schrap voor valutaire tegenwind

De Zwitserse economie groeide eind 2014 2 keer zo hard als economen hadden voorspeld. Dit toont de veerkracht van de economie aan die het had voordat de centrale bank de valutacap losliet die EXPORTeurs beschermde.

Het bruto binnenlands product van Zwitserland nam in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,6 procent toe, tegenover 0,7 procent in het kwartaal ervoor, zo liet de State Secretariat for Econmic Affairs daar deze week weten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Rob Putter: Griekenland houdt euro zwak, da’s goed voor de EXPORT

De euro herstelt niet, na het het ‘Griekse akkoord’. Dat is veelzeggend. Rob Brussel over de Griekse tragikomedie.

Schrijven over de Griekse soap is in feite een nutteloze bezigheid, want op het moment dat je het stuk naar de redactie stuurt is het al weer achterhaald. Maar we doen het toch, want het is ook lachen.

Er is een akkoord dat geen akkoord is en de Griekse regering heeft vier maanden gekregen om met wat zinnigs te komen dat ze ook nog aan haar achterban kan verkopen. Binnen vier dagen hadden de Grieken een opstel af over hoe te bezuinigen in crisistijd. Naast een paar gemeenplaatsen zoals belastingmaatregelen willen ze 2,3 miljard euro ophalen door de smokkel op benzine en sigaretten aan te pakken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

'Noodoverleg bij Opec over olieprijzen'

De Organisatie van Olie-EXPORTerende Landen (Opec) is van plan een noodvergadering te houden als de olieprijzen verder blijven dalen.

 Dat laat zakenkrant Financial Times dinsdag weten op basis van uitspraken van de Nigeriaanse olieminister.

Veel Opec-leden zijn bezorgd over de gevolgen van de sterk gedaalde olieprijzen op hun begrotingen. Het oliekartel besloot in november het eigen productieplafond onveranderd te houden, wat mede bijdroeg aan de sterke daling van de olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Opec-landen hebben vertrouwen in prijsstijging olie

De Organisatie van Olie-EXPORTerende Landen (Opec) denkt dat de markt de recente prijsstijgingen van de olie kan vasthouden.

Verschillende bewindvoerders van de Opec-landen spraken hun vertrouwen uit in een passend vervolg op de positieve prijsontwikkeling.

Op dinsdag zette het herstel van de olieprijzen verder door. Kort na de openingsbel van de Europese beurzen stond de Brentprijs 0,3 procent hoger op 61,88 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 53,07 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Waarom QE erg slecht zal aflopen

Het was vorige maand dan eindelijk zover: ECB-president Mario Draghi kondigde een kwantitatief verruimingsprogramma (QE) aan, het bijdrukken van geld dus. Binnen afzienbare tijd wordt er maandelijks voor 60 miljard euro aan geld bij gedrukt. De financiële markten reageerden verheugd, maar het is helemaal niet zulk goed nieuws als velen denken. Sterker nog, het bijdrukken van geld zal slecht aflopen, zegt Sthephen Flood, Chief Executive Officer van Goldcore Limited.

‘Wie gaat er betalen? Er zal iemand moeten betalen want dat geld verschijnt niet uit het niets’, begint Flood zijn geschreven betoog. Het antwoord is volgens hem: jij en ik. En dit zal gebeuren in de vorm van waardeverlagingen van munteenheden, waarmee spaargeld en pensioenen een stuk minder waard worden.

Volgens Flood was de Europese Centrale Bank altijd van plan om kwantitatief te verruimen. Of het wilde of niet, nadat de Fed, de BOJ en de BOE hun programma’s in 2008 aankondigden, was het slechts een kwestie van tijd. ‘We leven nu eenmaal in een tijd waarin er wereldwijd concurrentie is wat betreft het devalueren van de eigen munt om zo de binnenlandse groei te verbeteren dankzij meer EXPORT’, legt de CIO uit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$