Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 401 tot 405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Big Reset: Spelen Zwitserland en de VS nu onder een hoedje?

De beslissing van de Zwitserse Centrale Bank om de koppeling met de euro op te geven, is op zijn minst gezegd verrassend. In een tijdperk waarin iedereen een zwakke munt nastreeft, lijken Zwitserland en de Verenigde Staten het tegenovergestelde te doen. Zouden beide landen iets van plan zijn? Staat er een Big Reset op til?

De valutaoorlog woedt al enkele jaren, maar de laatste maanden geraken de gemoederen pas echt verhit. Centrale banken over heel de wereld willen hun munt zoveel mogelijk devalueren om de EXPORT in het land te stimuleren. Sinds gisteren springen er 2 landen uit, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De Amerikaanse dollar is sinds afgelopen zomer al sterk gestegen en het ziet er niet direct naar uit dat hier snel een einde aan zal komen. De Zwitserse Frank verstevigde tegenover alle andere valuta gisteren, ten opzicht van de euro zelfs met 30 % op een gegeven ogenblik.

We weten allemaal dat het huidige monetaire systeem op zijn laatste benen loopt. We hebben de afgelopen 100 jaren al 3 keer een reset van het globale monetaire systeem meegemaakt, uitzonderlijk is het dus niet. In een nieuw systeem gaat men waarschijnlijk naar de monetaire verhoudingen kijken. Met een zwakke munt heb je dan weinig in de pap te brokken.

Het Internationaal Monetair Fonds vraagt uitleg over de verrassende beweging van de Zwitsers. Algemeen wordt het IMF aanzien als een Amerikaans bastion. Maar er is grote politieke en monetaire druk vanuit China om de Yuan op te nemen in de zogeheten Special Drawing Rights. Hierdoor zou de invloed van de Amerikaanse dollar verder afnemen.

Mogelijk wil de Verenigde Staten zijn invloed aanscherpen met een sterke munt en zijn het de Zwitsers die dit begrepen hebben. De race naar de zwakste munt is misschien wel eens een race naar de zwakste schakel, want een sterke economie heeft geen zwakke munt nodig en een sterke munt geeft macht bij de onderhandelingen naar een nieuw monetair systeem – de Big Reset genaamd.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank januari 15th, 2015 by Reinoud Bogert Goud steeg donderdag 15 januari met 2,32% nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de vaste koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro op te heffen. Door de crisis in 2008 waren beleggers op zoek naar safe havens. Goud was de nummer 1 maar ook de Zwitserse Franc fungeerde als safe haven. Mede hierdoor nam de waarde van de Zwitserse Franc toe wat de EXPORT negatief beïnvloede.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Oliekartel OPEC verwacht minder vraag naar olie

De Organisatie van Olie-EXPORTerende Landen (OPEC) verwacht dat de vraag naar zijn olie dit jaar minder sterk zal zijn dan eerder gedacht.

Dat blijkt uit het maandelijkse rapport van het oliekartel dat donderdag werd gepubliceerd.

De dagelijkse vraag naar OPEC-olie zal dit jaar gemiddeld 28,8 miljoen vaten (van 159 liter) bedragen, een vermindering van 100.000 vaten per dag in vergelijking met de voorspelling van vorige maand. Het uit twaalf landen bestaande oliekartel voorziet in zo'n 40 procent van de totale wereldwijde oliebehoefte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

BOOM! CHF knalt 30% hoger!

De Zwitsers hebben vanmorgen iedereen in snelheid gepakt en koppelen de munt weer los van de euro.

Zwitserland had de Frank aan de euro gekoppeld tijdens de eurocrisis.

Steeds meer angstige beleggers parkeerden indertijd hun geld in de sterke Zwitserse Frank.

Zwitserse multinationals begonnen echter te morren over de sterke munt waardoor de EXPORT moeizamer ging.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Market Update (13 januari 2015)

Euronext begint met aanbieden van opties op ETF's, grondstoffen naar laagste prijs in 12 jaar, olieprijs zakt naar $45,  China zag EXPORT in 2014 toenemen en de goudprijs stijgt verder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$