Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 411 tot 415
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Het mes van de lage olieprijs snijdt aan twee kanten

De olieprijzen zijn de laatste dagen opnieuw gedaald. En hoewel een lagere olieprijs positief is voor consumenten, die zo minder hoeven uit te geven aan energie, heeft de medaille ook een keerzijde. Voor landen die afhankelijk zijn van de EXPORT van olie, kan een voortdurende lage olieprijs schadelijk zijn.

Bron: nu Z
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Russische economie krimpt voor het eerst sinds 2009

 De Russische economie is in november met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde het Russische ministerie van Economische Zaken maandag.

De achteruitgang van vorige maand is de eerste sinds 2009.

De Russische economie wordt hard geraakt door de westerse sancties tegen het land en de forse daling van de olieprijs. Daardoor nemen de EXPORTopbrengsten van Rusland stevig af, terwijl veel kapitaal het land is uitgestroomd en Russische banken en bedrijven zo goed als afgesneden zijn van de internationale financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Komt het Russische volk in opstand?

Dat Rusland voor een zeer groot deel afhankelijk is van haar olie zal niemand verbazen. Deze EXPORT begint echter steeds meer in gevaar te komen door de Westerse sancties. Als gevolg van deze sancties is er in een korte tijd heel veel veranderd in Rusland.

Zo is de Russische inflatie de afgelopen maanden gestegen met ruim 25 procent. Uiteraard is dit een flinke stijging die goed gevoeld wordt onder de Russische bevolking. Voornamelijk de arme Russische bevolking heeft last van deze hoge inflatie, zij kunnen nog maar moeilijk aan voedsel komen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Russische centrale bank steunt bedrijven met schulden

De centrale bank van Rusland is bereid om Russische bedrijven bij te staan als ze moeite hebben om hun buitenlandse schulden te voldoen.

Dat maakte de bank woensdag bekend. Grote Russische EXPORTeurs kunnen euro’s en dollars lenen bij de centrale bank om aan hun buitenlandse verplichtingen te kunnen voldoen.

De Russische staat geeft daarmee min of meer een garantie op de schulden, die de afgelopen tijd hard zijn opgelopen door de forse daling van de roebel ten opzichte van de dollar en de euro.

Bron: irishtimes.com
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Roebel herstelt zich

Russia’s rouble strengthened on Friday after finance minister Anton Siluanov confirmed his ministry had sold foreign currency and on expectations that EXPORTers will step up dollar sales.

Earlier, the rouble was around 2.7 per cent stronger against the dollar at 59.85 and gained 2.7 per cent to trade at 73.65 versus the euro.

The rouble’s recovery is in contrast to intense selling pressure earlier this week, when the rouble at one stage had fallen about 20 per cent against the dollar on the day before rising again, threatening the relative financial stability on which president Vladimir Putin has built his popularity.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$