Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 421 tot 425
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zwakke yen geeft eindelijk impuls aan Japanse economie

Bijna een jaar geleden introduceerde de nieuwe premier van Japan, Shinzo Abe, zijn nieuwe economische politiek, bekend onder de naam Abenomics. Dit beleid lijkt nu al vruchten af te werpen voor de grote EXPORTerende bedrijven zoals Toyota. Door de zwakke wisselkoers zijn hun producten in het buitenland scherp geprijsd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

China profiteert niet van de Amerikaanse economie

We weten allemaal wel dat China vooral groot is geworden dankzij haar sterke EXPORT. De arbeidslonen in China zijn zeer laag en als gevolg daarvan kunnen zij voor een lage kostprijs een product maken. We komen hiermee ook direct terecht bij het zwakke punt van China.

Juist omdat China zo afhankelijk is van de EXPORT is het ook kwetsbaar wanneer die EXPORT een keer tegenvalt. Met andere woorden moet China het vooral hebben van de buitenlandse vraag naar haar producten.

De financiële crisis is nog maar net achter de rug en we voelen nog steeds de nare gevolgen hiervan. In diverse Eurozonelanden is de situatie alleen maar verder verslechterd. In Griekenland is bijvoorbeeld de (jeugd)werkloosheid nog steeds ontzettend hoog.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

'Drie OPEC-leden hoeven olieproductie niet te verlagen'

De Organisatie van Olie EXPORTerende Landen (OPEC) overweegt om de lidstaten Irak, Iran en Libië vrij te stellen van een mogelijk besluit om de productie te verlagen. Dat stelden ingewijden maandag. 

De OPEC vergadert 27 november over de hoogte van de productie in het licht van sterk gedaalde olieprijzen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Olieprijs kan best weer naar 10 dollar !

De olieprijs zakte afgelopen week onder de 75 dollar per vat. Waar eindigt deze sluipende crash? Patrick Beijersbergen acht een verdere prijsdaling goed mogelijk.

De meningen over de olieprijs zijn sterk verdeeld. ‘Peak-oil’-believers – die hameren op de snelle uitputting conventionele olievoorraden – blijven herhalen dat de olieprijs alleen nog maar kan oplopen. De Russische president Vladimir Poetin, de baas van de op één na grootste olie-EXPORTeur van de wereld, bereidt zich juist voor op een dramatische verdere daling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

‘Iran wil productiedaling oliekartel OPEC’

Iran wil dat de Organisatie van Olie-EXPORTerende Landen (OPEC) de productie met 1 miljoen vaten per dag gaat verlagen om zo de daling van de olieprijzen tegen te gaan. Dat meldde het Iraanse staatspersbureau Mehr News Agency.

Naar verluidt zal de Iraanse olieminister het voorstel bespreken met zijn Saudische collega bij de OPEC-bijeenkomst die donderdag plaatsvindt in Wenen. Momenteel ligt het productieplafond van het oliekartel op circa 30 miljoen vaten per dag. De twaalf leden van de OPEC zijn goed voor ongeveer 40 procent van de wereldwijde olieproductie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$