EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: maandag 29 juli 2019

Duitse groeiverwachtingen zien er rampzalig uit

De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de Duitse economie zwaar te lijden heeft onder de handelsoorlog. In tegenstelling tot de meeste andere Europese landen is de Duitse economie nog steeds sterk afhankelijk van de EXPORT. En die EXPORT staat al maanden onder druk. En dat zorgt voor een negatieve uitwerking op de Duitse groeiverwachtingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 24 juli 2019

Duitse industriële productie zakt naar laagste niveau in zeven jaar

In de zogenoemde Purchasing Managers' Index (PMI) valt het land qua productie terug van 45,0 in juni naar 43,1 in juli. Vooral de autoindustrie staat onder druk door handelsoorlogen, Brexit en de dalende vraag naar onder meer Duitse auto's, stelt IHS Markit. Verder is er een flinke daling te zien in de EXPORT van de industrie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2019

Is de EUR/USD dicht bij een nieuwe lange termijn bodem?

De EUR/USD is bezig aan een bewogen beursjaar. Tijdens het afgelopen jaar moest de euro ten opzichte van de dollar veel waarde inleveren en de eurostieren lijken daar dit jaar verandering in te willen brengen. Enkele weken geleden leek er sprake te zijn van een opwaartse uitbraak, maar die prijsstijging werd tijdens de afgelopen week alweer ongedaan gemaakt.

Donald Trump beticht de Europeanen er al maanden van dat ze er alles aan doen om de euro zo laag mogelijk te houden. Volgens Trump probeert de Europese centrale bank op die manier de economie te stimuleren. Een lagere munt levert namelijk een concurrentievoordeel op als het gaat om de EXPORT. Daarentegen is een lagere munt juist slecht nieuws voor de import. De import wordt immers duurder. Wat dat betreft is het dus nog maar de vraag of een lagere munt goed nieuws betekent voor de Europese economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 juli 2019

Ruzie tussen Zuid-Korea en Japan escaleert

In Azië lopen de wrijvingen tussen de technologische grootmachten Japan en Zuid-Korea verder op. Reden voor de onenigheid zijn de beperkingen die Japan aan de EXPORT van een aantal hoogtechnologische materialen naar Zuid-Korea heeft opgelegd. Zuid-Korea heeft verontwaardigd de afschaffing van de heffingen geëist. Japan zegt echter met de maatregel zijn nationale veiligheid te willen beschermen. Zuid-Korea zou volgens de Japanse overheid immers de controle op deze gevoelige producten onvoldoende ernstig nemen. Maar achter de maatregel lijken echter ook oude wonden en vetes schuil te gaan.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 11 juli 2019

Komt er een soort OPEC-kartel voor koffieproducenten?

Koffieproducenten denken aan de creatie van een internationaal kartel. Een dergelijke organisatie moet, naar het voorbeeld van de Organisation of Petroleum EXPORTing Countries (Opec), de belangen van de sector verdedigen. Op die manier hopen de koffieboeren voor hun oogsten ook minimumprijzen te kunnen doordrukken. Dat moet hen in staat stellen in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs