Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 461 tot 465
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Opnieuw Duitse domper: EXPORT krimpt met 5,8 procent

De EXPORT van Duitsland is in augustus met 5,8 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder.

Het handelsoverschot van Duitsland kwam uit op 14,1 miljard euro, tegen een aangepaste 23,5 miljard euro een maand eerder.

Uit recente cijfers blijkt dat de Duitse economie in toenemende mate zucht onder de malaise in Europa, de voornaamste afzetmarkt. Ook de spanningen met Rusland zetten de Duitse economie onder druk. De Duitse industrie, tot voor kort een economisch lichtpuntje in een verder duister Europa,

ING-econoom Carsten Brzeski zei in een reactie dat het de sterkste EXPORTdaling voor Duitsland is sinds januari 2009. Volgens Brzeski is de Duitse economie in augustus stilgevallen, na tegenvallende cijfers over de Duitse industrie in die maand. De econoom denkt dat in september een klein wonder nodig is om te voorkomen dat de Duitse economie in het derde kwartaal opnieuw krimpt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Harde dollar kan economie VS schaden, peinst Fed

De Amerikaanse centrale bank ziet in de groeivertraging van de wereldeconomie en een sterkere Amerikaanse dollar potentiële risico’s voor de economie.

Dat blijkt uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die woensdag naar buiten kwamen. Een aantal deelnemers aan de vergadering zei dat de Amerikaanse economie mogelijk langzamer zal groeien dan voorzien als de expansie in andere landen verder verzwakt, zo blijkt uit de details van de bijeenkomsten op 16 en 17 september.

Ook vreesden centrale bankiers dat de economische afkoeling en lage inflatie in Europa de waarde van de dollar zullen stuwen. Dat heeft wellicht een negatief effect op de Amerikaanse EXPORT.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Oekraïne zit diep in de problemen

De afgelopen tijd is er vaak gesproken over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Op dit moment is er haast geen progressie geboekt. Waar veel mensen geen rekening mee houden is de economische gevolgen voor Oekraïne. Er werd de afgelopen tijd wel eens gesproken over de economische gevolgen voor Rusland en Europa, maar Oekraïne werd weggestopt. Terwijl dit land juist de meeste last heeft van dit conflict.

De EXPORT van Oekraïne is bijvoorbeeld het afgelopen jaar met ruim 19 procent gedaald. De waarnemers verwachten zelfs dat deze afname verder zal gaan toenemen. Ook een aantal andere economische indicatoren geven aan dat de situatie in Oekraïne zeer gevaarlijk is.

Het Gross Domestic Product (BBP) is de afgelopen maanden flink in waarde is gedaald. Een daling van ruim 5 procent in vergelijking met vorig jaar.

Ook te zien is dat de verkopen de afgelopen tijd flink zijn afgenomen. Sinds de financiële crisis hebben we een dergelijke daling niet meer gezien. Het is dus duidelijk dat dit conflict serieus genomen moet worden.

Als laatste willen wij u de industriële productie in Oekraïne nog laten zien. Duidelijk is dat de productie de afgelopen maanden in een rap tempo is afgenomen. Met veel werklozen als gevolg. Het is dus duidelijk dat dit conflict zo snel mogelijk opgelost moet worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Olieprijs in vrije val, maar goedkoper tanken zit er niet in

Een zwakke euro maakt dat de automobilisten niet kunnen profiteren van dalende olieprijzen. 

dE olieprijs is rap aan het dalen. Ondanks alle conflicten in het Midden-Oosten en Afrika, zijn een aantal getroffen olieproducerende landen er toch in geslaagd hun EXPORT flink op te voeren. In juni kostte een vat olie nog 115 dollar, maar dinsdagavond stond de teller op slechts 91,29 dollar per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Jaagt ebola de prijs van deze grondstof de lucht in?

De ebola crisis raast maar door in West Afrika. Steeds meer mensen raken besmet en de prognoses over de verdere verspreiding worden steeds grimmiger. Het Amerikaanse “Centers for Disease Control” schat dat er tegen begin volgend jaar tot 1,4 miljoen mensen besmet raken met het ebolavirus. Ook het IMF schiet ter hulp en leent de betrokken landen 130 miljoen dollar. Een crisis van dergelijke proporties heeft natuurlijk ook economische gevolgen en sommigen denken dat het de prijs van één bepaalde grondstof de hoogte in jaagt.

West Afrika is namelijk verantwoordelijk voor 64% van de wereldwijde cacao productie. Een grondstof die maar blijft in prijs stijgen en dit jaar haar investeerders al 21% rijker heeft gemaakt. Is ebola hier verantwoordelijk voor en zal de prijs dus blijven stijgen indien de crisis helemaal uit de hand loopt?

Hoe kan ebola voor een prijsstijging zorgen? Cacao wordt geteeld op kleine lapjes grond en de boeren verkopen hun bonen aan tussenpersonen die langs alle boerderijen rijden op de oogst op te pikken. Vervolgens worden de bonen naar de zeehavens gevoerd om te EXPORTeren. Als mensen zich niet meer vrij mogen bewegen kan deze keten onderbroken worden en raken de cacaobonen misschien niet meer bij de klant.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$