Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 471 tot 475
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

'Duitse EXPORT naar Rusland daalt sterk'

De EXPORT van Duitsland naar Rusland neemt dit jaar door de sancties tegen Rusland naar schatting met een vijfde af.

Bron: farmingafrica.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Afrikaanse boer drijft handel in Bitcoins

Een theeproducent in Uganda kan zijn product eenvoudig afzetten, waar ook ter wereld, tegen welke valuta dan ook. Gewoon, thuis vanachter de computer. Of zelfs vanuit het veld, via z’n mobieltje.

Het kan dankzij Bitcoin, signaleert eWakulima. De website voorziet een revolutie, zoals m-Pesa die bracht. Vooral voor de landbouw, om te beginnen met de EXPORT van agrarische producten, zoals die van de Ugandese theeproducent.

‘Een land dat Bitcoin zou accepteren voor de EXPORT van landbouwproducten kan enorm profiteren, nu de munteenheid zijn plaats als de munteenheid van het internet heeft bewezen.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Zo omzeilen Amerikaanse bedrijven het EXPORTverbod op olie

Een olietanker met aan boord 400.000 vaten ruwe olie ter waarde van 40 miljoen dollar is onderweg van Texas naar Zuid-Korea. Het is voor het eerst sinds de de jaren zeventig dat de VS weer olie EXPORTeert. 

Vier decennia lang was het voor Amerikaanse oliebedrijven onmogelijk om olie uit te voeren, uitgezonderd misschien naar Canada. Alleen EXPORT van eindproducten zoals diesel en benzine was wel toegestaan.

De EXPORTverbod werd ingevoerd in 1975 naar aanleiding van de de olieboycot door Arabische landen in 1973.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

China wil heffing op zeldzame metalen afschaffen

Rond de rare metals (we horen eigenlijk liever zeldzame metalen) was het de afgelopen maanden heel wat stiller geworden. Daar is nu verandering in gekomen want een doorgaans goed ingelichte bron meent dat er binnenkort belangrijk nieuws op komst is. Dat nieuws zou goed zijn voor de consumenten van deze zeldzame metalen.

China wil namelijk de heffing op de EXPORT van zeldzame metalen afschaffen. Die stap wordt overigens niet uit vrije keuze gezet maar werd het land in feite opgelegd. De World Trade Organization (WTO) verklaarde de heffing die de Chinezen op zeldzame metalen heffen namelijk als discriminatoir en in strijd met de wetten van de vrije handel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Rusland is afhankelijk van olie en gas

Recent zijn we opnieuw wakker geschud wat betreft het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Dit conflict is nog lang niet opgelost, het wordt zelfs steeds erger. De wereld werd geschokt door de vliegtuigramp die plaatsvond in Oekraïne. Als reactie hierop volgden nieuwe sancties vanuit Amerika, en Europa bereidt nieuwe sancties voor. Europa is op dit moment teveel afhankelijk van de Russische olie en gas en daarom zijn de sancties beperkt.

Maar juist op het gebied van olie en gas zou Rusland sterk geraakt kunnen worden. De Russische economie is afhankelijk van de EXPORT van olie en gas. Amerika probeert ook steeds meer sancties op te leggen die deze EXPORT proberen te raken. Europa is hier nog voorzichtig in.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$