Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Olieprijs kan door het plafond vliegen

De IS rebellen hebben bij het begin van de zomer een niet onaanzienlijk deel van het Iraaks grondgebied veroverd. Daarmee dreigt de oorlog in Irak helemaal te escaleren. De rebellen vechten niet alleen tegen het regeringsleger maar ook tegen bijvoorbeeld de Koerden die hun greep op het land opnieuw hebben kunnen vergroten.

Maar het grootste gevaar gaat waarschijnlijk uit naar de mobilisatie die de sjiieten aangekondigd hebben. Het conflict lijkt zich stelselmatig uit te breiden en dat kan grote gevolgen hebben voor de EXPORT van olie uit het land. De olieprijs is voor de zomer geleidelijk aan op getippeld zonder dat er van een echte spike sprake was.

De situatie in Irak wordt echter steeds ingewikkelder. De IS rebellen, die radicale soennieten zijn, krijgen de steun van de lokale bevolking. Die voelen weliswaar niets voor de ideologie van deze fundamentalisten, maar zijn al even hard gekant tegen het sjiitische regime in Bagdad als de rebellen. Een situatie waar iedereen tegen iedereen vecht zou het slechtst mogelijke zijn voor de olieprijs. Die olieprijs kan dan door het plafond vliegen, een niveau van 200 dollar per barrel is niet in een dergelijk scenario utopisch.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Duitse EXPORT naar recordniveau

Daarmee steeg de EXPORT van de grootste economie van Europa met 8,5 procent op jaarbasis. Vooral de EXPORT naar de landen van de Europese Unie zat flink in de lift met een stijging op jaarbasis van 9,6 procent tot een waarde van 56,9 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Handelsoverschot China naar nieuw record

Het handelsoverschot van China is in augustus naar een nieuw recordniveau gestegen, door hogere EXPORTen naar de Verenigde Staten en de Europese Unie en een verder afnemende import. Dat bleek uit maandag gepubliceerde cijfers van de Chinese overheid.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Europa gaat "All In": Sancties tegen Rosneft, Gazprom Neft en Transneft

Until this moment, the main reason why everyone mostly dismissed Europe's sanctions against Russia is that despite all its pompous rhetoric, Europe consistently refused to hit Russia where it would hurt: its energy titans Gazprom, Rosneft And Transfneft. The reason is simple: by imposing sanctions on these core energy EXPORTers, Europe would directly threaten the stability of its own energy imports (Russia accounts for up to 30% of German gas imports), and as winter approaches with every passing day, playing with the energy status quo would seem like economic suicide. This all appears to have changed last Friday, when as the FT reports from a leaked copy, Europe's latest sanctions round will boldly go where Europe has never dared to go before, and impose sanctions on the big three: Rosneft, Gazprom Neft and Transneft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Euro op laagste punt in jaar tijd

Een goedkopere euromunt is goed nieuws voor de EXPORT in de muntunie.

Door tegenvallende groeicijfers in de eurozone neemt de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) toe om donderdag maatregelen aan te kondigen. Die kunnen de inflatie een boost geven en het herstel van de economie stimuleren, maar hebben mogelijk ook invloed op de koers van de euro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$