Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 486 tot 490
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Tanker met miljoen vaten olie van de radar verdwenen

Een olietanker met aan boord een miljoen vaten ruwe olie is in de Golf van Mexico van de radar verdwenen. Volgens media is er geen sprake van een scheepsramp, maar schakelde de bemanning van de zeereus United Kalavrvta, die onder Iraaks-Koerdische vlag vaart, het AIS-volgsysteem allicht moedwillig uit omwille van een dispuut met Irak over de EXPORT van olie.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

CBS: boycot raakt duizenden banen

De boycot van goederen naar Rusland raakt duizenden banen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vorig jaar waren er volgens het statistiekbureau ongeveer 5000 banen verbonden aan de directe EXPORT van de goederen naar Rusland die nu worden geboycot. De EXPORTwaarde van de boycotgoederen naar Rusland bedroeg vorig jaar ruim 500 miljoen euro. Nederland verdiende hier ongeveer 300 miljoen euro aan. Dat komt doordat er voor 200 miljoen aan goederen en diensten nodig waren uit het buitenland voor deze EXPORT.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Waarom moeten zoveel Nederlandse groenten helemaal naar Rusland?

De Russische boycot van Europese landbouwprodukten laat de absurditeit van de huidige industriële Europese voedselproduktie zien. Rusland kan het zich permitteren om uit heel Europa voedsel te importeren. Dit is een luxe voor de Russen, die landbouwgrond genoeg hebben om zelf voldoende voedsel te produceren.

Op de website van het CBS heb ik de cijfers van de Nederlandse EXPORT naar Rusland voor het jaar 2013 eens opgezocht.

[...]

Het zijn duizenden vrachtwagens vol met Nederlandse produkten die duizenden kilometers afleggen. Honderden bedrijven (waaronder transportondernemingen) draaien op het verslepen van bloemen, groente en fruit over duizenden kilometers. Deze situatie kan alleen bestaan als het transport snel genoeg is en de transportkosten laag zijn in vergelijking met de waarde van de produkten. En toevallig leven wij in een tijd waarin deze situatie heeft kunnen ontstaan. Het is grappig dat ongeveer 25% van de brandstof, die nodig is voor het transport afkomstig is uit Russische bodem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

Profiteren van een stijging van de Australische beurs

Jaar na jaar raakt de economie van Australia meer en meer verweven met de Aziatische. We hebben al vermeld dat de Australische EXPORT naar China volgens een exponentiële functie is gegroeid. Maar ook naar Japan worden grote hoeveelheden Australische commodities uitgevoerd.

Japan is een belangrijke afnemer van Australisch aardgas. Volgens een nieuw report van de grootbank HSBC zullen de Aziatische markten in 2020 meer dan 80 procent van de Australische EXPORT afnemen. Momenteel is dat al 73 procent en de trend is dus alleen maar stijgend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

'Telers lopen 1 miljard mis door boycot'

De Nederlandse telers van groente en fruit lopen 1 miljard euro aan EXPORT mis door de boycot van Rusland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$