EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 486 tot 490 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: zondag 14 september 2014

Duitse economen kritisch over zwakkere euro

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat te ver in zijn streven de waarde van de euro te laten dalen. Dat stelden diverse vooraanstaande Duitse economen dit weekeinde. Een zwakkere euro kan weliswaar goed uitpakken voor de Europese EXPORT, maar verdoezelt volgens hen vooral de structurele problemen van de zwakkere eurolanden.

De economen vinden dat de ECB zich teveel laat leiden door de politieke wens de euro te verzwakken om de EXPORT vooruit te helpen. ,,De ECB buigt onder de politieke druk uit Frankrijk en Italië'', zei ex-ECB-hoofdeconoom Jürgen Stark tegen Welt am Sonntag. Volgens hem hebben vooral landen die hun economie niet willen hervormen baat bij de zwakkere euro. ,,Dat de ECB op die trein springt is een noviteit.''

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 september 2014

Russen knijpen gas Polen, Slowakije, Oostenrijk af

Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt vrijdag. Of de geknepen gaskraan technische of politieke oorzaken heeft, is niet duidelijk.

Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt vrijdag. Of de geknepen gaskraan technische of politieke oorzaken heeft, is niet duidelijk.

Polen kreeg woensdag al 24 procent minder gas geleverd. De Russische gasleverancier Gazprom deed die claims toen af als 'vals'.

Volgens de Poolse beheerder PGNiG lagen de gasleveranties donderdag 45 procent lager. Slowakije zou 10 procent minder gas uit Rusland krijgen.

Volgens de Oostenrijkse gasbeheerder E-Control is een mogelijke oorzaak dat Rusland zijn voorraad aan het aanvullen is, en daarom minder gas beschikbaar heeft voor EXPORT. Rusland levert het gas echter via Oekraïne en Wit-Rusland.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 11 september 2014

Laagste EXPORTniveau van olie uit Saoedi-Arabië sinds september 2011

Het IEA stelde in haar maandrapport dat het groeitempo in het tweede kwartaal zakte tot circa 480.000 vaten per dag, het laagste niveau in ongeveer 2,5 jaar. Dat leidde in juni tot het laagste EXPORTniveau van olie uit Saoedi-Arabië, 6,95 miljoen vaten, sinds september 2011.

Het mondiale olie-aanbod daalde in augustus met 400.000 vaten per dag ten opzichte van juli, tot 92,9 miljoen vaten. Volgens het IEA is de daling vooral te wijten aan een lagere productie in landen die niet tot de OPEC behoren. In vergelijking met augustus 2013 nam het aanbod vorige maand met 810.000 vaten toe.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 10 september 2014

Rusland en China voeren mogelijk handel in eigen munt op tot 50%

“The potential (in case these restrictions are canceled) is colossal. I think that up to 50% of trade can be transferred to national currencies,” an official says

“The potential (in case these restrictions are canceled) is colossal. I think that up to 50% of trade can be transferred to national currencies,” an official says

Russia and China may execute up to a half of their trade in yuans and roubles in case China lifts restrictions on currency operations for Russian contractors, Russian Deputy Finance Minister Alexei Moiseyev told ITAR-TASS on Tuesday after the first session of the Russia-Chinese investment cooperation commission. The use of yuans in settlements is hampered by restricted access to the market of “domestic” yuans, which can be used only in short-term trade operations. Due to these restrictions Russian banks cannot hold yuans earned from EXPORTers for longer periods. In 2006, Russia lifted all restrictions on capital movements, thus making its rouble a convertible currency.

[...]

Lees verder op itar-tass.com
Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Olieprijs kan door het plafond vliegen

De IS rebellen hebben bij het begin van de zomer een niet onaanzienlijk deel van het Iraaks grondgebied veroverd. Daarmee dreigt de oorlog in Irak helemaal te escaleren. De rebellen vechten niet alleen tegen het regeringsleger maar ook tegen bijvoorbeeld de Koerden die hun greep op het land opnieuw hebben kunnen vergroten.

De IS rebellen hebben bij het begin van de zomer een niet onaanzienlijk deel van het Iraaks grondgebied veroverd. Daarmee dreigt de oorlog in Irak helemaal te escaleren. De rebellen vechten niet alleen tegen het regeringsleger maar ook tegen bijvoorbeeld de Koerden die hun greep op het land opnieuw hebben kunnen vergroten.

Maar het grootste gevaar gaat waarschijnlijk uit naar de mobilisatie die de sjiieten aangekondigd hebben. Het conflict lijkt zich stelselmatig uit te breiden en dat kan grote gevolgen hebben voor de EXPORT van olie uit het land. De olieprijs is voor de zomer geleidelijk aan op getippeld zonder dat er van een echte spike sprake was.

De situatie in Irak wordt echter steeds ingewikkelder. De IS rebellen, die radicale soennieten zijn, krijgen de steun van de lokale bevolking. Die voelen weliswaar niets voor de ideologie van deze fundamentalisten, maar zijn al even hard gekant tegen het sjiitische regime in Bagdad als de rebellen. Een situatie waar iedereen tegen iedereen vecht zou het slechtst mogelijke zijn voor de olieprijs. Die olieprijs kan dan door het plafond vliegen, een niveau van 200 dollar per barrel is niet in een dergelijk scenario utopisch.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs