Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 486 tot 490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

China is ‘Booming’

Tijdens de eerste maanden van dit jaar werd er veel geklaagd over de Chinese economie. Diverse waarnemers begonnen ons zelfs al te waarschuwen voor een mogelijk groeivertraging. We zijn nu een aantal maanden verder en het actuele beeld ziet er heel anders uit. China draait op dit moment op volle toeren en dat is ook goed zichtbaar aan de macrocijfers.

Een van die macrocijfers is onder meer de EXPORT. In de maand juli is de Chinese EXPORT ruim 14 procent gestegen ten opzichte van het jaar eerder. Het is dus duidelijk dat de Chinese fabrieken nog steeds op volle toeren draaien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Daalt de Chinese honger naar goud echt ?

Iedereen die de goudmarkt van dichtbij volgt, weet dat de vraag naar fysiek goud explodeerde in 2013 toen de papieren goudprijs fors daalde in het tweede kwartaal. Sindsdien staat de vraag naar fysiek goud op een hoog niveau … tot enkele weken geleden. Sinds een paar weken lijkt de import van fysiek goud vanuit Hong Kong in elkaar te stuiken.

De gegevens betreffende de import van goud via Hong Kong komen in feite van Hong Kong en betreft EXPORT van Hong Kong naar China. China zelf maakt geen gegevens bekend aangaande de import van goud. De EXPORT van goud naar China vanuit Hong Kong daalde recent naar het laagste niveau in 17 maanden.

Bron: rt.com
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

China verkoopt groente en fruit aan Rusland

China will start selling fruit and vegetables directly to Russia, and Baorong company plans to set up a special logistics center in Dongning on the border with Russia’s Far East to do it.

“ Direct EXPORT of fruit and vegetables to Russia will be organized from it," she said.

A Chinese company Dili, also intends to create a similar cross-border trade zone by the end of 2014, Zhang Chunjiao added.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Russische boycot raakt Nederlandse EXPORT nauwelijks

Dit betreft voor 91 procent aan EXPORTproducten die in Nederland zijn geproduceerd en waar relatief veel aan wordt verdiend.

Van de totale EXPORT naar Rusland is 60 procent op eigen bodem gemaakt, de rest is wederuitvoer. Daarbij worden producten niet in Nederland gemaakt, maar geïmporteerd. Daar wordt een stuk minder aan verdiend. Als de wederuitvoer niet wordt meegerekend, is het aandeel geboycotte goederen niet 0,1, maar 0,2 procent uit van de totale uitvoer.     

[...]

Het Russische deel bestaat dus uit minder dan 2 procent van de totale EXPORT, waardoor Rusland de elfde plaats inneemt op de lijst van voor Nederland belangrijkste EXPORTlanden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Column Kees de Kort | Een dag geen rare cijfers in China is een dag niet geleefd

De Chinese EXPORTcijfers zagen er fantastisch uit. Hoeveel geloof moeten we hieraan hechten?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$