EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
59
kliks
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord fiat.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord FIAT

Geplaatst op: woensdag 24 augustus 2016

Ferrari, Juventus en FIAT verhuizen al naar Nederland

Grote multinationals blijven naar Nederland komen omwille van fiscale motieven en voordelen. Zo verhuist ook binnenkort de schatrijke Italiaanse familie Agnelli haar bedrijf EXOR (beurswaarde 12 miljard euro) naar Amsterdam. “De Europese regelgeving omtrent belastingontwijking is nog altijd veel te slap”, klinkt het bij de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

Grote multinationals blijven naar Nederland komen omwille van fiscale motieven en voordelen. Zo verhuist ook binnenkort de schatrijke Italiaanse familie Agnelli haar bedrijf EXOR (beurswaarde 12 miljard euro) naar Amsterdam. “De Europese regelgeving omtrent belastingontwijking is nog altijd veel te slap”, klinkt het bij de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

Ferrari, Juventus en FIAT Nederland is nog steeds een aantrekkelijk belastingparadijs voor multinationals. De verhuis van EXOR, waarin de Italiaanse familie Agnelli zijn belangen in onder meer Ferrari, voetbalclub Juventus en FIAT heeft naar Amsterdam, bewijst dat andermaal.

In 2014 werd FIAT Chrysler al naar Nederland overgebracht. Een move die in Italië tot scherpe kritiek leidde. Ook Ferrari en CNH Industrial zitten in Nederland.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

Goud: om terdege rekening mee te houden!

Hoewel het nog te vroeg is om uit de gestaag oplopende goudprijs conclusies te trekken, lijkt het er niettemin op dat de centrale banken “op weg” zijn de goudteugels wat te laten vieren, na één van de meest destructieve marktoperaties aller tijden. Vanuit een monetair oogpunt is het huidige systeem hard aan vervanging toe daar dit gezien de immense schulden-overhang niet meer valt te saneren. Een nieuw systeem – een Bretton Woods anno 2016/17 – zou dan een wereldvaluta (SDR?) gekoppeld aan goud het licht moeten zien. Daarin zou vervolgens wereldwijd gehandeld worden in de wetenschap dat elk ‘FIAT papiertje’ een gouddekking kent, dat te allen tijde tegen goud kan worden ingewisseld mocht in een bepaald land de overheid zich qua uitgaven toch weer te buiten gaan. Goud zal in een dergelijke situatie moeten worden bijgekocht. Op deze manier wordt een land automatisch “teruggefloten”. Meest belangrijk: de belastingbetaler hoeft niet langer op te draaien voor een nieuw bankenfiasco en besmette valuta’s als de dollar, euro en yen behoren hiermee tot het verleden.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 29 juni 2016

Greenspan: We krijgen hoge inflatie

Volgens Alan Greenspan zullen we in de toekomst verrast worden door een periode van zeer hoge inflatie. Hoewel de inflatie nu nog zeer laag is ziet Greenspan een uitermate zorgelijke ontwikkeling in de groei van de geldhoeveelheid. "Historisch gezien is FIAT geld altijd zo geëindigd", aldus de voormalig voorzitter van de Federal Reserve.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: vrijdag 17 juni 2016

Het geheime plan rond China en goud

China wil wat de Verenigde Staten heeft, en het is niet goud. China is ook voorstander van een FIAT geldstysteem. Het wil alleen dat de yuan belangrijk genoeg is in de wereldhandel en –financiën dat het macht heeft over andere landen, zoals de VS dat doet met zijn dollar.

Maar om zijn voet naast de Verenigde Staten te kunnen zetten, moet er het een en ander veranderen. China moet een stem krijgen binnen het IMF en zijn munt moet opgenomen worden in de SDR’s van het IMF. Dit werd vorig jaar bereikt. Om het plan verder uit te rollen heeft China vooral goud nodig … veel goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 maart 2016

Soms ligt de waarde gewoon op straat te wachten tot je het opraapt

Goud en zilver zijn al duizenden jaren betaalmiddel en gedurende het grootste deel van de tijd was één ounce goud 15 keer duurder dan een ounce zilver.

Goud en zilver zijn al duizenden jaren betaalmiddel en gedurende het grootste deel van de tijd was één ounce goud 15 keer duurder dan een ounce zilver.

Tijdens de 20ste eeuw, toen FIAT currencies opmars maakten, begon die ratio echter op te lopen.

Zilver verloor ook zijn monetaire rol en sindsdien schommelt de ratio eerder tussen de 40-45 en 80-85.

Aandachtige beleggers konden goed geld verdienen door goud te ruilen voor zilver wanneer de ratio boven de 80 ging en dat zilver weer te ruilen voor goud wanneer de ratio beneden de 45 dook.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs