EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord fiat.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord FIAT

Geplaatst op: vrijdag 17 juni 2016

Het geheime plan rond China en goud

China wil wat de Verenigde Staten heeft, en het is niet goud. China is ook voorstander van een FIAT geldstysteem. Het wil alleen dat de yuan belangrijk genoeg is in de wereldhandel en –financiën dat het macht heeft over andere landen, zoals de VS dat doet met zijn dollar.

Maar om zijn voet naast de Verenigde Staten te kunnen zetten, moet er het een en ander veranderen. China moet een stem krijgen binnen het IMF en zijn munt moet opgenomen worden in de SDR’s van het IMF. Dit werd vorig jaar bereikt. Om het plan verder uit te rollen heeft China vooral goud nodig … veel goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 maart 2016

Soms ligt de waarde gewoon op straat te wachten tot je het opraapt

Goud en zilver zijn al duizenden jaren betaalmiddel en gedurende het grootste deel van de tijd was één ounce goud 15 keer duurder dan een ounce zilver.

Goud en zilver zijn al duizenden jaren betaalmiddel en gedurende het grootste deel van de tijd was één ounce goud 15 keer duurder dan een ounce zilver.

Tijdens de 20ste eeuw, toen FIAT currencies opmars maakten, begon die ratio echter op te lopen.

Zilver verloor ook zijn monetaire rol en sindsdien schommelt de ratio eerder tussen de 40-45 en 80-85.

Aandachtige beleggers konden goed geld verdienen door goud te ruilen voor zilver wanneer de ratio boven de 80 ging en dat zilver weer te ruilen voor goud wanneer de ratio beneden de 45 dook.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 maart 2016

Dit is hoe de dollar, de yuan en andere munten aan hun naam zijn komen

Zilver betekent in feite ‘geld’ in meer dan 14 talen. Maar ook het FIATgeld waarmee de mensen over heel de wereld betalen, komen niet zonder reden aan hun naam. De benaming ‘Dollar’ is zelfs afkomstig van een Nederlandstalig woord.

Waarom we de ‘euro’ een euro noemen, is gemakkelijk te begrijpen. Maar waarom noemen we de Amerikaanse munt een ‘dollar’ en de Chinese munt een ‘yuan’. Of de Zuid-Afrikaanse rand, de Turkse lira, de real, … alle munten hebben een speciale afkomst.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 16 maart 2016

De goud/zilver ratio

Je kunt er zowat alle sites op naslaan, die over de edelmetalen gaan en de term goud/zilver ratio komt wel eens voorbij. De betekenis is helder en die is: hoeveel zilver troy ounces is in waarde gelijk aan 1 goud troy ounce. En hoe die waarde tot stand komt is van minder belang. Dit kan in van alles worden uitgedrukt, zelfs in FIATgeld zoals we dat nu kennen.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016

FIAT geld is een verzekering tegen nationale soevereiniteit

Er is alweer een sterk argument opgedoken tegen FIAT geld. Sinds de Londense burgemeester Boris Johnson zijn steun uitspreekt voor een BREXIT, heeft de Britse pond opnieuw een duikje genomen.

Er is alweer een sterk argument opgedoken tegen FIAT geld. Sinds de Londense burgemeester Boris Johnson zijn steun uitspreekt voor een BREXIT, heeft de Britse pond opnieuw een duikje genomen.

Tegenover de euro verloor de pond op twee dagen tijd bijna anderhalve procent. Of die gehele anderhalve procent te wijten is aan de uitspraken van Johnson is koffiedik kijken. De pond verzwakt al tegenover de euro sinds november.

Volgens rating agentschap Moody’s (de mannen die Griekenland tot 2008 Griekenland een kredietwaardige Europese topregio inschatten) zou een BREXIT de kredietwaardigheid van de Britse economie kunnen aantasten.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs