EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord fiat.
Artikel 171 tot 175 met de

betekenis van het woord FIAT

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Goudprijs maal 50 sinds afschaffing goudstandaard

In 1971 zorgde president Nixon ervoor dat dollars niet meer omgeruild mochten worden tegen goud. Dit betekende het einde van het goudtijdperk en werd goud voor sommigen een barbaars relikwie. Vanaf dan bestond de tegenwaarde van een munt uit vertrouwen, en vertrouwen dat tot 2007 aanvaard werd. Sindsdien is de waarde van de FIATmunten in vrije val geraakt. Dit monetaire experiment duurt al 41 jaar, maar het verval is de laatste 5 jaar in een stroomversnelling geraakt.

De waarde van een munt gaat invers met de waarde voor goud. Hoe hoger de goudprijs, hoe lager de waarde van de munt. In 1971, toen de goudstandaard werd afgeschaft, had goud een waarde van $ 35, nu noteert het edelmetaal rond de $ 1.750. Dit is een stijging van maal 50!! En het einde is nog niet in zicht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2012

PIMCO over goud

Als we over goud praten, hebben investeerders een zwart/wit mentaliteit. Er zijn er die overtuigd zijn dat goud een onbruikbaar, barbaars edelmetaal is dat geen rente opbrengt. Anderzijds zijn er die goud zien als het enige middel dat helpt voor bescherming tegen een financieel armageddon. Maar goud is meer dan beide. Goud zou een onderdeel moeten zijn van ieders portefeuille omdat het zijn waarde behoud en superieur is ten opzichte van FIATgeld.

Als we over goud praten, hebben investeerders een zwart/wit mentaliteit. Er zijn er die overtuigd zijn dat goud een onbruikbaar, barbaars edelmetaal is dat geen rente opbrengt. Anderzijds zijn er die goud zien als het enige middel dat helpt voor bescherming tegen een financieel armageddon. Maar goud is meer dan beide. Goud zou een onderdeel moeten zijn van ieders portefeuille omdat het zijn waarde behoud en superieur is ten opzichte van FIATgeld.

Het aanbod van goud is beperkt. Gezien de stijgende inflatieverwachtingen en continue monetaire stimuli zal de globale vraag naar goud per inwoner blijven toenemen. Goud is eigenlijk niet de enige activa die inflatie kan bestrijden. Treasury Inflation-Protected Securities of TIPS zijn obligaties die de evolutie van de inflatie op de voet volgen. Deze TIPS zijn zelfs minder volatiel dan goud. Maar historisch gezien grijpen de mensen toch terug naar goud ten tijde van opverende inflatie. Dit leidt tot aantrekkelijke waarderingen voor het gele edelmetaal.

Goud heeft door de eeuwen heen zijn waarde bewezen, zelfs bij het komen en gaan van verschillende munteenheden. De voornaamste reden hiervoor blijft dat goud gebonden is aan de hoeveelheid goud dat gemijnd kan worden en niet door de achterliggende kracht van de desbetreffende overheid of uitgever van de munt.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

IMF Alarm: Europese banken moeten spoedig voor $4,5 biljoen activa gaan verkopen

While yesterday it was the sovereigns who suffered the wrath of the IMF's wholesale growth outlook downgrade (unbeknownst to Christine Lagarde), today it is the turn of the financial sector (which is increasingly being blurred with the former in a world in which central banks are used to both backstop bank liabilities and fund endless public deficits, unafraid of the consequences in a closed loop FIAT world in which defection is, so far, impossible) to be greeted by a cold dose of reality emanating from the IMF's "Global Financial Stability Report" especially as pertains to Europe's insolvent banking system. The most notable finding of said report is the admission that the IMF was only kidding when it said six months ago, in April of this year, that the worst case outlook now has European banks deleveraging to the tune of $3.8 trillion through the end of 2013, or over the next 14 months: now this number is 18% higher, or a gargantuan $4.5 trillion (12% of bank assets). This is how much debt Eurobanks will need to shed in a "weak policies" case in which Europe continues to delay implementing fiscal reform, aka austerity, as per Figure 2.14. Even the baseline (and this being the IMF it means it has zero chance of happening) scenario is not much better, at a revised $2.8 (7.3%) trillion in deleveraging. The reason for the increase is due to "lower expected earnings, higher losses linked to worsened economic conditions, and greater funding pressures on banks."

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Valuta Val

Als de FIAT valuta piramide instort, behoudt goud zijn glans. In plaats van de barbaarse relikwie die de Keynesianen hebben geprobeerd ons wijs te maken dat goud is zoals de Bundesbank president het uitdrukte, "een tijdloze klassieker." Centrale banken en overheden hebben een hekel aan goud, omdat goud de devaluatie van de FIAT valuta's onthult veroorzaakt door het gebrekkige beleid van de overheid. Overheden haten goud, omdat het de mensen niet voor de gek kan houden.

De wereld nadert het moment van een wereldwijde papiergeld explosie: "In het tweede kwartaal van dit jaar, hebben de centrale banken over de hele wereld 157,5 ton goud gekocht. Dat is een stijging van 63% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is 138% sinds het tweede kwartaal van vorig jaar. Op een bepaald punt in de niet al te verre toekomst, is het redelijk te verwachten dat er zeer weinig houders van goud nog vrijwillig dollars of euro’s daarvoor in ruil zullen accepteren."

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: woensdag 3 oktober 2012

6 vergelijkingen die aantonen dat het systeem kapot is

Het kapitalistische Westerse systeem van FIATgeld loopt op zijn laatste benen. Zowel in Europa als in Amerika probeert men krampachtig het einde te rekken. Er zijn een aantal verontrustende vergelijkingen die aantonen dat het zo geprezen systeem onomkeerbaar kapot is. Helaas probeert men de situatie nog recht te trekken door de fouten te bestrijden met dezelfde fout. Dit zal de situatie alleen maar dan verslechteren.

[...]

Lees verder op Beurs.com
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs