Nieuws / Artikelen met het woord

financieel systeem

125 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

3 grafieken die aantonen dat we aan de vooravond van een vernietigende oliecrisis staan

“We staan aan de vooravond van een langdurige en vernietigende oliecrisis, die al in 2018 haar opwachting kan maken en dat zeker zal doen voor 2020”. Dat schrijft Chris Martenson op het Peak Prosperity blog.

“Deze oliecrisis zal een vernietigende impact hebben op ons al met schulden beladen globaal FINANCIEEL SYSTEEM.”

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 januari 2017

Cashloze maatschappij bedreigt vooral de allerarmsten

Het concept van de cashloze maatschappij dreigt de allerarmste bevolkingscategorieën uit te sluiten. Dat zegt financieel specialist Dominic Frisby tegenover de Britse krant The Guardian.

Om zonder contant geld te kunnen functioneren, moet de consument immers over een bankaccount kunnen beschikken. Arme bevolkingsgroepen hebben echter meestal geen mogelijkheid om zich in dat FINANCIEEL SYSTEEM te integreren, zodat zij volgens Frisby wellicht moeilijk toegang zullen krijgen tot fintech en dus nog verder uitgesloten en geïsoleerd dreigen te geraken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Binnen 10 jaar bestaat er geen cash geld meer

Wat zou jij doen als je nooit meer met cash geld kon betalen? Wat als alles elektronisch gaat? Elektronische betalingen hebben zo hun voordelen. Het is gemakkelijk en snel. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden: je hebt totaal geen controle meer over je geld. India gaf enkele weken geleden het startschot om cash geld te bannen uit de wereld. Volgens experts kan het over 10 jaar al zover zijn: een cashloze wereld.

Je leest er niets over in de gewone media, maar stap voor stap evolueren we wereldwijd naar een FINANCIEEL SYSTEEM waarbij cash geld niet meer bestaat en overheden alles kunnen doen wat ze maar willen met jouw digitaal geld. Wie denkt dat zijn geld veilig is op een rekening, denkt beter eens goed na over onderstaande evolutie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 17 juli 2016

Europees FINANCIEEL SYSTEEM loopt op haar laatste benen

In juni 2016 heeft de Europese Centrale bank 85.1 miljard euro aan schulden opgekocht. Een duizelingwekkend bedrag.

Een bedrag dat vooral de vooropgestelde 80 miljard per maand ruimschoots overstijgt. Het lijkt er dus op dat de ECB haar mandaat overschrijdt, en dus illegaal schuld opkoopt op de pof van de Europese burgers en bedrijven.

De Europese regels lijken dus een maat voor niets. Bovendien beweert economisch journalist Ernst Wolff dat de ECB haar gulden regel (i.e. geen bonds aankopen onder de deposito-rentevoet) systematisch overtreedt, en dan vooral met Duitse overheidsobligaties.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Dit tijdperk van desinformatie zal van ‘losers’ nog grotere ‘losers’ maken

Wat was de Brexit in werkelijkheid?  ‘Losers’ die werden gebrainwasht door de winnaars van een gebroken FINANCIEEL SYSTEEM en die nu nog grotere ‘losers’ zullen worden.

Dat schrijft Londenaar Umar Haique in een column op Medium.com. Haique is niet de eerste de beste. Niet enkel is hij een regelmatig bijdrager aan de Harvard Business Review, hij wordt ook bij de 50 grootste denkers ter wereld gerangschikt.

Haique stoort zich mateloos aan de desinformatie die in de aanloop van het referendum door politici en media werd verspreid en die ervoor zorgde dat de meest succesvolle politieke unie in de geschiedenis (naar alle objectieve criteria: de rijkste, grootste en die met de hoogste levensstandaard) nu aan diggelen ligt:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$