EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud kopen.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord GOUD KOPEN

Geplaatst op: woensdag 1 augustus 2018

Gaat goud de komende jaren Wall Street verslaan?

De goudprijs wist in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt werd het gele edelmetaal geconfronteerd met een diepe daling. Deze dalende beweging kwam aan het einde van 2015 ten einde. Ondanks de herstelbeweging van de afgelopen twee jaar, wist de goudprijs het niet beter te doen dan Wall Street.

Wall Street wist sinds de bodem van 2009 jaar in jaar uit in waarde te stijgen. Ook dit jaar weet Wall Street, ondanks de toegenomen onzekerheid, het relatief gezien erg goed te doen. Sowieso weet Wall Street het tot nu toe dit jaar beter te doen dan de goudprijs. Goud noteert immers dit jaar in het rood, terwijl Wall Street te maken heeft met een groene notering.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 1 augustus 2018

Is dit een unieke kans om in goud te beleggen?

De goudprijs heeft tijdens de afgelopen weken de wind van voren gekregen. Sinds halverwege april staat de goudprijs al onder druk en diverse steunpunten zijn door de beer weggevaagd. Deze dalende beweging heeft de pessimistische stemming rondom goud flink doen versterken. Is dit wel het ideale moment om pessimistisch te zijn over de toekomst van goud?

Opvallend genoeg zijn er maar weinig analisten te vinden die een goede verklaring hebben voor de prijsval bij het gele edelmetaal. Uiteraard heeft de sterkere dollar een negatieve uitwerking gehad op de goudprijs, maar dat kan niet de enige oorzaak zijn. Zo wist de goudprijs bijvoorbeeld ook niet te profiteren van de toegenomen onzekerheid en instabiliteit in de wereld. En dat is vooral opvallend aangezien goud normaal gesproken fungeert als ‘veilige haven ‘.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 24 juli 2018

Waar komt de daling bij de goudprijs tot stilstand?

Sinds april is de trend bij de goudprijs zuidwaarts gedraaid en de flinke berentikken hebben inmiddels behoorlijk wat schade aangericht. Recent werd zelfs de bodem van afgelopen december uit de lucht genomen. Door deze daling is het pessimisme over de toekomst van goud sterk toegenomen.

De goudprijs is een vrije val beland, dat moge duidelijk zijn. Het gele edelmetaal is in drie maanden tijd meer dan 10% aan waarde kwijtgeraakt. Niet vreemd dat steeds meer goudbeleggers de goudmarkt verlaten. Het meest verontrustende was dat de goudprijs niet wist te profiteren van de onzekerheid en de instabiliteit op de financiële markten. Een mogelijke handelsoorlog hangt boven ons hoofd, maar beleggers lijken goud niet nodig te hebben als veilige haven.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 juli 2018

Goud kan net als in 2015 een stevige bodem gaan vormen

De goudprijs kende opnieuw een verliesweek. Al wekenlang staat het gele edelmetaal onder zware druk en voorlopig lijkt daar maar weinig verandering in te komen. Toch was er tijdens de laatste handelsdag van de week nog wel een lichtpuntje, want op vrijdag wist goud in het groen te sluiten. Mogelijk is dit het begin van een imposante herstelbeweging.

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geloof hebben in de toekomst van goud. De daling van de afgelopen weken heeft de pessimistische stemming verder doen versterken. Het vertrouwen in een stijgende goudprijs is zelfs gedaald naar het laagste niveau sinds eind 2015.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 juli 2018

Grafiek: Deze divergentie bij de goudprijs is zeldzaam

De goudprijs is tot nu toe bezig aan een tegenvallend jaar. Aanvankelijk bleef de goudprijs tijdens de eerste maanden van dit jaar nog redelijk goed op de been, maar daar is op dit moment niets meer van terug te zien. In amper 3 maanden tijd heeft de goudprijs een kleine 10% aan waarde moeten inleveren. Waar eindigt dit?

De edelmetalen krijgen dit jaar een domper te verduren. Tijdens de afgelopen twee jaar wisten zij, in het bijzonder goud, namelijk wel goede zaken te doen. En juist nu, in tijden van onzekerheid en instabiliteit, moeten ze waarde inleveren. En dat is toch wel iets opmerkelijks wat maar weinig economen en analisten kunnen uitleggen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs