Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 10 augustus 2017

Documentaire: Hoe de rijken steeds rijker worden

Wat moeten spaarders doen met hun geld, nu sparen bij de bank vrijwel niets meer oplevert? Kunnen ze hun geld beter beleggen in aandelen of is dat te riskant? En is het een goed idee om je geld van de bank te halen of GOUD te kopen? Deutsche Welle maakte onlangs een nieuwe documentaire over de gevolgen van de grootste financiële crisis sinds de jaren dertig.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 8 augustus 2017

Verenigd Koninkrijk wil uitbetaling salaris in GOUD verbieden

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe wet aangenomen die bedrijven verbiedt om personeel in GOUD uit te betalen. Met deze nieuwe maatregel probeert de regering “moreel weerzinwekkende” belastingontduiking te bestrijden. Volgens een panel van belastingexperts is het uitbetalen van werknemers in fysiek GOUD een slinkse methode om belastingen te omzeilen en de intenties van de regering te frustreren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Geld uit World of Warcraft meer waard dan geld in Venezuela

Het digitale GOUD dat gebruikt wordt in het computerspel World of Warcraft is momenteel meer waard dan de Venezolaanse munt, de bolivar.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Gedekt door… GOUD

Het zat er natuurlijk aan te komen, een cryptomunt, gedekt door GOUD.

De vraag is hoe dit ontvangen gaat worden door de autoriteiten. Immers raakt dit de kern van wat er mis is aan fiat munten.

Vooral de Amerikaanse overheid staat geen ander land toe om een munt op basis van GOUD te hebben. Is de initiatiefnemer van de eerste cryptomunt met als backing GOUD dan nu niet met zijn leven aan het spelen?

Andrew Maguire wil met zijn initiatief alleen de bullionbanken onderuit halen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Sparen, sparen, sparen en wat GOUD

Het is echt abnormaal, dat de rente, al jarenlang, nog nooit zo laag is geweest als in 5,000 jaar. Via de rentestand, bepalen Centrale Banken de kredietgroei. Een van de fundamentele economische wetten is nu eenmaal, dat wat goedkoper wordt, veel aantrekkelijker wordt. Geen wonder, dat er bij elke rentedaling, olie op het schuldenvuur werd gegooid, waardoor de totale schuld, als percentage van de economie, nu de hoogste stand in de wereldgeschiedenis heeft bereikt. De kredietgroei rees de pan uit! Met als gevolg een ononderbroken gefinancierde waardestijging van activa, die net lijkt op een wonderbaarlijke periode van hoogconjunctuur. Je lijkt bijna op een uilskuiken, als je die boot van bijna gratis krediet mist, nietwaar?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$