Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 5021 tot 5025
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Amerika creëert jaarlijks dubbel zoveel schulden als de waarde van hun GOUDvoorraad

Officieel bezit Amerika zo'n 8.000 ton GOUD. De waarde daarvan komt overeen met zo'n $ 400 à $ 500 miljard. De grote Amerikaanse natie creëert jaarlijks ongeveer $ 1 biljoen aan schulden. Om de berekening simpel te houden, werken we even met ronde getallen. Maar het plaatje is duidelijk, de hele GOUDvoorraad wordt op 6 maanden tijd verorberd door nieuwe schulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

UBS voorspelt een gigantische GOUDrally… dit jaar!

Heeft de recente daling van de GOUDprijs de investeerders ontgoocheld doen afdruipen? Dat blijkt zeker niet het geval te zijn, getuige een rapport dat UBS gisteren publiceerde. De Zwitserse bank voorspelt een ‘major gold rally’ en die zou nog dit jaar plaatsvinden.

Zal de Amerikaanse economie de grondstoffenprijzen doen stijgen of dalen?, zo luidde de vraag die aan de klanten werd gesteld. De conclusie werd door analist Julien Garren neergepend. De rol die de US-economie speelt bij de beïnvloeden van de grondstoffenprijzen blijkt een delicate zaak te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

India ontmoedigt GOUDimport dan toch niet

Er was de laatste dagen veel speculatie over een mogelijke verstrakking van het beleid in India om de import van GOUD te ontmoedigen. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de GOUDmarkt aangezien India samen met China voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de aankopen van fysiek GOUD. Maar de regering in India houdt de boot voorlopig nog af.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

China ontdekt 149 ton GOUD in binnenlandse mijn

Hierbij een nieuw hoofdstuk in het verhaal van China en de zoektocht naar GOUD! Ditmaal is er geen belang genomen in een mijn in het buitenland, maar is er binnen de eigen grenzen een vondst gedaan. Een organisatie genaamd Inner Mongolia Pacific Mining heeft een maar liefst voor 149 ton aan GOUD gevonden in een mijn in Bayannur.

Inner Mongolia Pacific Mining is een bedrijf wat voor 96,5% in handen is van de China National Gold Group, welke op zijn beurt weer in handen is van de overheid van China. Het is de grootste vondst van GOUD in het binnenland van China in de geschiedenis. De vondst geeft China kansen om de GOUD reserves verder te vergroten zonder een hoge prijs te hoeven betalen om het GOUD te importeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Rick Santelli maakt GOUD ‘secutarisatie’ met de grond gelijk!

Rick Santelli, senior ‘on air’ editor bij CNBC, had een bijdrage over GOUD en de securitisatie van het gele edelmetaal. Voor Santelli blijven dit soort GOUD effecten slechts papieren afgeleiden, met alle gevolgen van dien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$