Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5021 tot 5025
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

ABN Amro schrapt fysieke levering GOUD

ABN Amro liet afgelopen weekend in een brief aan zijn klanten weten dat ze vanaf 1 april 2013 niet meer kunnen gebruik kunnen maken van de fysieke levering van hun edelmetalen GOUD, zilver, platina en palladium. Vanaf 1 april 2013 zal ABN Amro ook overstappen op een andere "bewaarder". Ik zou me in ieder geval al niet meer veilig voelen dat mijn fysiek GOUD wordt bewaard door iemand die het voor mij zou moeten bewaren. Of wijst dit op een tekort aan fysiek GOUD zoals

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Vietnamese centrale bank dumpt GOUD op de markt

De Vietnamese centrale bank gaat een gedeelte van haar eigen GOUDvoorraad op de markt brengen om de prijs te 'harmoniseren'. In Vietnam betaalt men bijna 10% meer voor een GOUDbaar dan op de wereldmarkt. De grootste smelterij van het land is genationaliseerd en produceert een beperkt aantal GOUDbaren.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Te weinig nieuwe GOUDontdekkingen om huidige productieniveau te handhaven

Volgens een zeer recente studie van IntierraRMG is er de afgelopen 4 jaar minder nieuw GOUD in de grond ontdekt. Dat wat wel gevonden wordt heeft een veel lagere grade (is minder geconcentreerd). De organisatie waarschuwt dat met voortzetting van dit lage ontdekkingsniveau er te weinig GOUD bij komtĀ om het huidige productieniveau te handhaven.

Bron: niburu.eu
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

GOUD alleen nog op papier bij ABN Amro

Begin dit jaar werd voorspeld dat we binnen afzienbare tijd met een tekort aan fysiek GOUD zouden zitten.

Eerst repatrieerde Venezuela zijn GOUD. Daarna vroegen de Duitsers zich af hoeveel GOUD ze eigenlijk hebben. Centrale banken zijn inmiddels netto kopers van GOUD geworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

De seizoensgebonden evolutie van GOUDmijnaandelen duidt op nieuwe stijging

GOUDmijnaandelen bewegen meestal ook in seizoensgebonden patronen. Hoewel de seizoensgebonden prestatie van de GOUDmijnaandelen een secundaire drijvende kracht is, valt het toch op dat de GOUDmijnaandelen de sterktes en de zwaktes van het GOUD volgen. En de GOUDmijnaandelen staan, net als GOUD, voor een nieuwe stijging in hun seizoensgebonden prestaties zegtLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$