Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 5031 tot 5035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

John Paulson blijft het volste vertrouwen hebben in het GOUD

Alhoewel John Paulson er tegenwoordig wat sip bijzit, geeft hij zijn vertrouwen in GOUD en GOUDmijnaandelen niet op.

Paulson & Co. stapte voor het eerst in GOUD in april 2009, vlak nadat de federal reserve aankondigde 1.000 miljard dollar in het financieel systeem te willen stoppen. Dat gebeurde door de aankoop van langerlopende Treasuries en mortgage-backed securities.

Op dat moment kostte GOUD minder dan 1.000 dollar voor een troy ons. John Paulson, beheerder van het fonds, gaf de voorkeur aan GOUDmijnaandelen boven fysiek GOUD. Zijn voorkeur ging daarbij uit naar AngloGold Ashanti en Gold Fields vanwege hun bewezen reserves en lage waardering.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

China neemt nog een GOUDmijn over in Afrika

Het Chinees-Afrikaanse investeringsfonds CAPM heeft een GOUDmijn in het noordwesten van Zuid-Afrika overgenomen. De Orkney GOUDmijn was inactief omdat het mijnbouwbedrijf haar werknemers niet meer kon betalen. De Chinezen doen wereldwijd steeds meer overnames om grondstoffen en GOUD veilig te stellen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Handelen in edelmetaalmijnen

Het beleggen in edelmetaalmijnen is voor velen zeer lucratief geweest de afgelopen jaren. Sinds de start van de GOUDbullmarkt hebben beleggers er geweldige rendementen mee behaald. Maar er is natuurlijk ook een keerzijde aan deze medaille. Met de volatiele edelmetaalmijnen kan geld gewonnen, maar ook flink geld verloren worden, getuige ook de resultaten van de edelmetaal competitie de afgelopen jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

En daar is de bodem! #GOUD #GOUDmijnaandelen

Seeking Alpha vermoedt dat we nu stilaan de bodem hebben bereikt voor GOUD en GOUDmijnaandelen. Het ziet verschillende signalen die daar op wijzen. Er zijn verschillende indicatoren die kunnen wijzen dat een bodem in de maak is, volgens SA vallen deze nu allemaal samen, een situatie die zich niet dikwijls voordoet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 maart 2013

Zuid-Korea kocht 20 ton GOUD in februari

Zuid-Korea heeft haar GOUDvoorraad opnieuw uitgebreid, want in februari kocht het land 20 ton GOUD. Sinds juni 2011 is de GOUDvoorraad van dit Aziatische exportland gestegen van 14,4 naar 104,4 ton GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$