Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 5031 tot 5035
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Over bankruns, fractioneel bankieren & geld

De ontwikkelingen in Cyprus bewijzen maar weer dat bankruns nog steeds niet tot het verleden behoren in de Westerse wereld.

Bankruns zijn zo oud als het banksysteem zelf en zijn misschien wel een noodzakelijk gevolg van fractioneel bankieren. Tijdens de GOUDstandaard was deze bankmethode net als nu niet verboden, waardoor ook toen bankruns problematisch waren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Banken verwachten verdere daling GOUDprijs

Banken zijn negatiever geworden over GOUD. Achter elkaar hebben ze hun koersdoel voor 2013 en 2014 naar beneden bijgesteld. Toch zijn niet alle banken even negatief. Bank of America, HSBC en Commerzbank zien nog wel een stijging op de lange termijn, maar Société Générale is zeer negatief.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Zuid-Korea bouwt dollarreserves verder af

Zuid-Korea heeft haar valutareserves in Amerikaanse dollars in 2012 opnieuw verkleind. De centrale bank wil haar reserves diversifiëren en koopt daarom meer GOUD en activa die genoteerd zijn in Chinese yuan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Video: Een half uur met Willem Middelkoop

Willem Middelkoop was te gast bij Belegger.nl en vertelde daar zijn verhaal over GOUD, geld en de mijnaandelen. Ook vertelt Willem hoe hij in vastgoed en later in GOUD gerold is.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Saoedi-Arabië overweegt verlaging importheffing op GOUD

In Saoedi-Arabië overweegt men de importheffing op zuiver beleggingsGOUD te verlagen van 5% naar 2%, zodat de heffing weer op gelijk niveau komt met andere Golfstaten in de regio. Een lagere importheffing moet ervoor zorgen dat er meer GOUD het land in komt en dat de markt wordt opengebroken voor GOUDhandelaren uit andere landen zoals China, Zuid-Korea, Singapore, Turkije en Italië.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$