Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 5046 tot 5050
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Texas wil haar GOUD terug

Een goed voorbeeld(Duitsland) doet goed volgen moet de Amerikaanse staat texas hebben gedacht gezien een nieuw wetsvoorstel hangende dat de Texas Bullion Depository tot $ 1 miljard aan GOUDstaven van de Universiteit van Texas Investment Management Co, en opgeslagen door de Federal Reserve, in eigen handen wil nemen.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

GOUD herstelt dankzij crisis rond Cyprus

Voor het eerst dit jaar hebben Europese beleggers weer netto geld ingelegd in GOUD-ETFs. Reden is de onzekerheid die is ontstaan door de bankencrisis op Cyprus.

De netto-instroom bedroeg de afgelopen week 139,4 miljoen dollar, meldt ETF-aanbieder ETF Securities.

Bron: zilvervis.net
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Water is nu al GOUD waard

De zoetwaterreserves van deze wereld worden steeds vaker twistappel tussen strijdende belangen. In het slechtste geval kan schoon water een privilege worden voor de rijken. Bedrijven, etnische groepen of andere belanghebbenden kunnen een monopoliepositie verwerven door  zichzelf waterreserves toe te eigenen. Er zijn gevallen bekend van rivieren die werden afgetapt of omgeleid, terwijl mensen die stroomafwaarts wonen, zonder kwamen te zitten. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat water in de toekomst alleen beschikbaar zal zijn voor wie dat kan betalen? Goede internationale afspraken en actieve burgers die water als een grondrecht bewaken zijn bittere noodzaak.

Zonder water is geen leven mogelijk, maar ook geen economie, industrie of verkeer. Al deze processen hebben veel water nodig. Op dat water moet dus goed gepast worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Jim Rickards bespreekt het nieuwe GOUDbezit in de staat Texas (VIDEO)

In de staat Texas in de VS staan er enkele belangrijke ontwikkelingen op til aangaande het bezit van GOUD. Er ligt momenteel een voorstel op tafel om een eigen staatdepot op te richten, buiten de regelgeving van Washington om.

Wordt het nieuwe voorstel inzake het GOUD van Texas aanvaard, en zo ja, zullen er nog andere staten in de VS volgen? Jim Rickards voorziet van tekst en uitleg…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Kijk naar de waarde van GOUD, niet naar de GOUDprijs

Om de hele GOUDmarkt beter te begrijpen, is het beter om naar de waarde van GOUD te kijken en niet naar de GOUDprijs. De waarde van GOUD uit zich in de vraag naar fysiek GOUD, de GOUDprijs is al lang geen reflectie meer van de prijsevolutie door het spel van vraag en aanbod.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$