Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 5051 tot 5055
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

GOUD en zilver report (Week 12)

De prijsontwikkeling van GOUD en zilver over de afgelopen week, compleet met de belangrijkste ontwikkelingen in de GOUDmarkt en zilvermarkt. Wekelijks op Marketupdate.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 24 maart 2013

Oorlog tussen fiatgeld en GOUD

Als Duitsland haar GOUD repatrieert, is dat slechts een van de vele waarschuwingssignalen het gehele wereldwijde papierengeldsysteem aan het bezwijken is onder het gewicht van de zware last aan schulden. Het is duidelijk; uiteindelijk zal de dollar zijn status als de wereld reservemunt verliezen. En dus verliest de VS haar recht geld te drukken om hun schulden te ‘betalen’, erger nog, de schuldenbom blijft alsmaar doorgroeien, en Amerika en de rest van de wereld wordt geconfronteerd met een zeer ernstige financiële crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Morgan Stanley: De meeste grondstoffen zullen stijgen in prijs de komende jaren

Ondanks de sterke dollar, die vermoedelijk nog een tijdje zal blijven, ziet Morgan Stanley toch hogere prijzen voor verschillende grondstoffen de komende jaren. De prijsstijging zal meestal gedragen worden door een sterke vraag bij een aantrekkende wereldeconomie.

Meestal doet GOUD het slecht als de dollar versterkt. Maar recent wist de GOUDprijs goed stand te houden terwijl de dollar versterkte. Dit is een positief signaal. Er zijn periodes in de geschiedenis dat GOUD en de dollar in dezelfde richting bewegen. Dit kan zo’n nieuwe periode zijn. Voorspelling 2013: $1,773/oz.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 maart 2013

Amerika krijgt schrik van de Bitcoin, witwas-regels worden toegepast

De laatste jaren zijn de Amerikaanse regering en de Federal Reserve er op verschillende manieren in geslaagd om de stijging van GOUD en zilver aan banden te leggen. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer het ongereguleerde, virtuele geld zoals Bitcoin de plaats van GOUD en zilver zou innemen. Omdat de manipulatie van de Bitcoin (voorlopig) zo goed als onmogelijk is, wordt er een regulering op toegepast, officieel om witwaspraktijken tegen te gaan.

Om de schulden te financieren, moet er geconsumeerd worden. Consumptie is nodig om de economie in leven te houden. Angstige consumenten is het laatste wat de Verenigde Staten kan gebruiken. En geld dat de circulatie verlaat, kunnen ze nog minder gebruiken, daarom dat GOUD en zilver zo gedemoniseerd worden. Maar er zijn altijd alternatieven. Dit alternatief werd gevonden in virtueel geld zoals Bitcoin. Maar zoals te verwachten was, willen ze daar nu ook een stokje voor steken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 maart 2013

Zwitserland zet volgende stap in repatriëring GOUD uit de VS

In navolging van zijn buurland Duitsland, zal Zwitserland mogelijk ook zijn GOUD repatriëren uit de Verenigde Staten. Een petitie met 106.000 handtekeningen werd afgeleverd aan de Zwitserse overheid. De initiatiefnemers hebben er vertrouwen in dat deze petitie zal leiden tot een wijziging van de beleid van de Zwitserse GOUDvoorraden aldus Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$