Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 5076 tot 5080
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Beleggers stappen massaal uit het GLD fonds

Beleggers verkopen een aanzienlijk deel van hun positie in het GLD, het grootste GOUDfonds ter wereld. Het fonds zag zeven dagen op rij een uitstroom van GOUD en zag haar totale positie slinken van 1.353 naar 1258,4 ton. De dalende GOUDprijs en de stijgende aandelenkoersen jagen beleggers uit GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Mexico wil een fysieke audit van zijn GOUD in Groot-Brittannië

Vorig jaar werd de Bank of Mexico juridisch gedwongen de locatie van zijn GOUDreserves publiek te maken. Nu heeft de Mexican Superior Audit of the Federation (ASF in het Spaans) sterk aanbevolen dat er een fysieke audit moet plaatsvinden van het GOUD dat Mexico onderbrengt in Groot-Brittannië. Het zoveelste vervolg in de zoektocht naar het echte GOUD.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

"Mexicanen moeten GOUDvoorraad bij de Bank of England inspecteren"

De Mexicaanse GOUDvoorraad ligt grotendeels opgeslagen bij de Bank of England, maar dat GOUD is nooit gecontroleerd. De centrale bank van Mexico zou zelfs geen baarlijst hebben van alle GOUDbaren die in Londen opgeslagen liggen.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Gevangen in visuele cirkels

In vorige blogs had ik al uitgelegd dat deze crisis precies het tegenovergestelde is van de crisis van 1980. GOUD en zilver gedroegen zich toen anders en vooral om andere reden. Toch zie je steeds meer desinformatie hierover op internet verschijnen. Een GOUDgrafiek van 1970 – 1980 hoeft zeker niet de GOUDgrafiek van nu te zijn. De hele economische toestand was anders. De 1980 crisis was een inflatiecrisis waarin we op een haar na de hyperinflatie miste. De crisis werd daarna bewust opgezet om de uit de hand gelopen inflatie in te dammen. Er was in de jaren 70 veel te veel geld bijgeprint door de banken d.m.v. kredietverstrekking. Dat gingen centrale banken te lijf door de rente zo hoog mogelijk te zetten om de oververhitte economie tot stilstand te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Fed zorgt voor jaarlijkse stijging van de GOUDprijs van $ 255

Volgens Macquarie Research bestaat er een correlatie van 0,93 tussen de balans van de Federal Reserve en de prijs van GOUD. Hoe groter de balans, hoe hoger de GOUDprijs zou moeten zijn. Momenteel zou de GOUDprijs volgens deze verhouding op $ 1.900 moeten staan.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$