Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 5086 tot 5090
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

VS onderzoeken manipulatie GOUDprijs

De Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission onderzoekt informeel de manier waarop de GOUDprijs in Londen wordt samengesteld. Hierbij zal de waakhond nauwkeurig bekijken of de GOUDprijs wordt gemanipuleerd, zo vertelt de toezichthouder aan The Wall Street Journal.

[...]

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Oud nieuws vandaag in de Financiele Telegraaf: Fed manipuleert GOUDprijs

De centrale bank van de VS, Federal Reserve, en daaraan gelinkte banken hebben een grens gesteld op de prijs van GOUD en deze dus bewust gedrukt. Dat zegt econoom Paul Craig Roberts, die in de jaren ’80 onderminister onder president Reagan in de VS was.

Volgens Roberts wordt dit gedaan door ongedekte shortposities op de ’papieren’ GOUDmarkt te plaatsen. Zo wordt andere partijen dus meer mogelijkheid gegeven om te speculeren op een prijsdaling. „Door grote hoeveelheden shortposities te plaatsen, kan de fysieke GOUDprijs lager worden gehouden.”Hij stelt dat bij stijgende GOUD- en zilverprijzen ten opzichte van de dollar, het voor de Fed lastig is de rente laag te houden en de koersen van staatsobligaties hoog.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Manipulatie GOUDprijs dringt door tot mainstream media

De Telegraaf berichtte vandaag over mogelijke manipulatie van de GOUDprijs, waar de Federal Reserve voor verantwoordelijk zou zijn. De krant haalt uitspraken van Paul Craig Roberts aan, onderminister van president Reagan in de jaren tachtig. Eindelijk lijkt de berichtgeving over manipulatie door te sijpelen naar het grotere publiek.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

De Telegraaf – ‘Fed drukt bewust de GOUDprijs’: ex-staatssecretaris van Financiën VS

Wij maken het al jaren elke dag mee, maar de manipulatie van de GOUDprijs bereikt nu zelfs de serieuze Nederlandse media. De Telegraaf citeert vandaag econoom Paul Craig Roberts, die aangeeft dat de Federal Reserve en een aantal banken de prijs van GOUD bewust en systematisch drukken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Onderzoek naar mogelijke manipulatie GOUDprijs

De Amerikaanse toezichthouder is een onderzoek gestart naar mogelijke manipulatie van de GOUDprijs door enkele banken in Londen. Dat bericht The Wall Street Journal op basis van bronnen vertrouwd met het dossier.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$