Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 5091 tot 5095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Hoeveel zou alles waard zijn,… in GOUD.

De nominale prijzen swingen de pan uit. De Dow Jones staat op een nieuw record, sommige grondstofprijzen noteren historisch hoog, energieprijzen blijven stijgen,... al deze activa noteren in dollars en staan historisch hoog. Maar hoe zou de prijsevolutie er uit hebben gezien als deze activa in GOUD zouden noteren?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Voedsel en brandstof wordt goedkoper in GOUD

Benzine, voedsel, elektriciteit, collegegeld, alles wordt duurder. Toch? Niet als we GOUD in plaats van dollars gebruiken als meetlat. Uitgedrukt in GOUD werden veel dingen juist goedkoper. Welke prijs ligt dichter bij de realiteit? Die in dollars of in GOUD?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Is er een LIBOR-schandaal gaande in de GOUDmarkt?

Vorig jaar barstte er een groot schandaal los waarbij verschillende banken de korte termijn rente, LIBOR, beïnvloeden in hun eigen voordeel. Door deze manipulatie werden investeringen voor miljarden verkeerd berekent. Volgens de

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

VS onderzoeken manipulatie GOUDprijs

De Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission onderzoekt informeel de manier waarop de GOUDprijs in Londen wordt samengesteld. Hierbij zal de waakhond nauwkeurig bekijken of de GOUDprijs wordt gemanipuleerd, zo vertelt de toezichthouder aan The Wall Street Journal.

[...]

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Oud nieuws vandaag in de Financiele Telegraaf: Fed manipuleert GOUDprijs

De centrale bank van de VS, Federal Reserve, en daaraan gelinkte banken hebben een grens gesteld op de prijs van GOUD en deze dus bewust gedrukt. Dat zegt econoom Paul Craig Roberts, die in de jaren ’80 onderminister onder president Reagan in de VS was.

Volgens Roberts wordt dit gedaan door ongedekte shortposities op de ’papieren’ GOUDmarkt te plaatsen. Zo wordt andere partijen dus meer mogelijkheid gegeven om te speculeren op een prijsdaling. „Door grote hoeveelheden shortposities te plaatsen, kan de fysieke GOUDprijs lager worden gehouden.”Hij stelt dat bij stijgende GOUD- en zilverprijzen ten opzichte van de dollar, het voor de Fed lastig is de rente laag te houden en de koersen van staatsobligaties hoog.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$