EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 5096 tot 5100 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 15 april 2013

GOUD en zilver worden interessant

De edelmetalen kregen vrijdag rake klappen. GOUD verloor ruim 5% en de zilverprijs kelderde zelfs met 6%. Is het nu interessant om te kopen?  Het sentiment werd gedrukt door het nieuws dat Cyprus als onderdeel van de pogingen om de bailout te bekostigen zou overwegen een groot deel van de GOUDvoorraad te verkopen. De hoeveelheden waar het om gaat zijn zeer beperkt dus daar ging het niet om. GOUD -en zilverbeleggers waren bang dat dit een precedent zou kunnen scheppen voor andere landen. Wat zou er gebeuren als andere landen hun GOUD moesten verkopen bij een redding? Portugal heeft 382,5 ton GOUD en  Spanje heeft circa 281 ton GOUD in bezit. Die van Italie is 2400 ton, de vier na grootste ter wereld. De verkoop van Cyprus zou dus slechts een druppel in een oceaan zijn. Dit risico was niet ingeprijsd in de markt.

Lees verder op dekritischebelegger.nl
Geplaatst op: maandag 15 april 2013

Vraag groot, aanbod zeer klein op Belgische GOUDmarkt

Ik maakte al eerder melding van de krapte op de Amerikaanse GOUDmarkt, maar ook in België is de vraag op de fysieke markt groter dan het aanbod.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 14 april 2013

GOUD breekt negatief record na record

  Goldman Sachs: GOUD eind van het jaar op 1550 dollar »

  Goldman Sachs: GOUD eind van het jaar op 1550 dollar »

Ook de afgelopen week was een dramatische week voor de prijs van GOUD. Iedereen was ervan op de hoogte dat GOUD in een slechte periode zat, maar aan het eind van de afgelopen week ging het ineens heel erg hard. GOUD eindigde de week op een koers van 1487 dollar per troy ounce, waardoor we in recordtempo dwars door de bodem van 1500 dollar heen schoten.

Lees verder op prijsvangoud.nl
Geplaatst op: zondag 14 april 2013

GOUDreserves gebruiken om handelsbalans te herstellen

Deze woorden komen van een woordvoerder van de Amerikaanse Treasury! Een Wikileaks document uit 1974 geeft aan dat GOUD uitgefaseerd moet worden uit haar centrale rol in het monetaire systeem. In plaats van dat GOUD de valuta moet dekken fungeert de GOUDvoorraad als instrument om de handelsbalans in evenwicht te brengen. Het 'mobiliseren' van GOUD!!

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 13 april 2013

Bodem GOUDprijs in zicht?

De GOUDprijs maakte een dramatische daling door de afgelopen week. Dit zal menig belegger in GOUD, op z'n zachtst gezegd, een wat ongemakkelijk gevoel hebben gegeven. Afgelopen vrijdag zette GOUD een spectaculaire daling in na geruchten dat de Cypriotische centrale bank over zou gaan tot het verkopen van GOUD. Verkopers van het gele metaal vielen over elkaar heen om hun GOUD op de markt te dumpen en dit resulteerde in een slotstand voor de week van 1477 dollar per ounce.

Lees verder op goudbelegger.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs