Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5106 tot 5110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Japan beleeft een ware bull market in GOUD!

Voor westerse investeerders viel er de afgelopen maanden niet veel te rapen met een belegging in GOUD, maar de situatie in Japan bewijst hoe snel de situatie kan veranderen. Het land van de rijzende zon beleeft op kousenvoeten een bull market in GOUD, zeer tot genoegen van de Japanners die tijdig voor een ‘fiat currency’ exit hebben gekozen.

De stijging van de GOUDprijs in Yen heeft uiteraard alles te maken met de verzwakking van de koers van de Yen. Vorig jaar in juli kostte een troy ons GOUD nog 125.000 Yen, nu moet voor datzelfde ons al 145.000 Yen worden betaald. In februari werd op 155.000 Yen een all-time high bereikt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 maart 2013

Verkoop GOUDbaren verdubbelde tijdens feestdagen in China

Tijdens het Chinese Nieuwjaar waren GOUD en juwelen erg in trek bij de Chinezen. De reguliere winkelverkopen waren iets beter dan een jaar geleden, maar de vraag naar GOUD steeg veel harder. Dat kwam voornamelijk door de lagere GOUDprijs.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Japanse juwelier maakt GOUDen linkervoet Messi

Een Japanse juwelier heeft een GOUDen replica gemaakt van de linkervoet van Lionel Messi. Nu kan men ook letterlijk spreken van een GOUDen voet, een object dat voor het goede doel geveild zal worden in Tokyo en dat getaxeerd is op $5,25 miljoen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

GOUD en zilver Google trends laat transfer van welvaart zien

Mark Dice bewijst het keer op keer, in Amerika weet men niet meer wat echt geld is. De Amerikanen hebben meer geloof in digitaal geld dat bestaat uit 1'en en 0'en. Ze pompen massaal hun fiatgeld in de aandelenmarkt en juichen om nieuwe records. Tegelijkertijd hebben ze geen idee meer wat waardevol geld zoals GOUD en zilver is. In China begrijpen ze dit wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Rusland, Zuid-Korea en centrale banken maken gebruik van dip in GOUDprijs

Centrale banken zijn de laatste jaren steevast op de afspraak om GOUD te accumuleren als de GOUDprijs daalt. Tijdens de dip van mei tot juli 2012 cumuleerden ze voor 71 ton GOUD. Nu maken de centrale banken weer gretig gebruik van de GOUDprijs onder de $ 1.600 om GOUD in te slaan aan soldenprijzen.

Rusland en Kazachstan kochten in januari respectievelijk 12,5 ton GOUD en 1,5 ton. Vorige maand kocht Zuid-Korea 20 ton GOUD. Dit was de eerste aankoop sinds het in juli 2012 in een klap 30 ton GOUD had gekocht, aan dezelfde prijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$