Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 5116 tot 5120
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Het grote plan: GOUD vloeit van beleggers naar centrale banken

In februari werd er enorm veel geld onttrokken van de GOUD-ETF's, het meeste sinds januari 2011. Beleggers die via ETF's investeerden in een stijging van de GOUDprijs verkochten deze ETF's uit schrik dat de GOUDprijs nog verder zou dalen. Op hetzelfde moment blijven de centrale banken GOUD kopen. Zou dit onderdeel zijn van

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Daling GOUDprijs in 2013 nu 4%, einde correctie in zicht?

Daling GOUDprijs in 2013 nu 4%, einde correctie in zicht?

Dat het niet helemaal lekker gaat met de GOUDprijs was al langer bekend, maar de verliezen die in 2013 tot nu toe worden geleden beginnen toch wel behoorlijke vormen aan te nemen. De prijs van GOUD is in 2013 al met ruim 4 procent gedaald. GOUD begon 20133 op een koers van 1657 dollar per troy ounce, maar vond gedurende de eerste drie maanden van het jaar eigenlijk alleen maar de weg naar beneden. Zo staat de GOUDprijs op dit moment onder de 1600 dollar op een koers van van 1586 dollar per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Hoeveel zou alles waard zijn,… in GOUD.

De nominale prijzen swingen de pan uit. De Dow Jones staat op een nieuw record, sommige grondstofprijzen noteren historisch hoog, energieprijzen blijven stijgen,... al deze activa noteren in dollars en staan historisch hoog. Maar hoe zou de prijsevolutie er uit hebben gezien als deze activa in GOUD zouden noteren?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Voedsel en brandstof wordt goedkoper in GOUD

Benzine, voedsel, elektriciteit, collegegeld, alles wordt duurder. Toch? Niet als we GOUD in plaats van dollars gebruiken als meetlat. Uitgedrukt in GOUD werden veel dingen juist goedkoper. Welke prijs ligt dichter bij de realiteit? Die in dollars of in GOUD?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Is er een LIBOR-schandaal gaande in de GOUDmarkt?

Vorig jaar barstte er een groot schandaal los waarbij verschillende banken de korte termijn rente, LIBOR, beïnvloeden in hun eigen voordeel. Door deze manipulatie werden investeringen voor miljarden verkeerd berekent. Volgens deLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$