Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 5116 tot 5120
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Particulieren blijven GOUD koesteren

Vandaag in de Volkskrant een artikel over GOUD en de verwachting voor de GOUDprijs de komende periode. Volgens Luc van Hecke, manager bij Amsterdamgold.com zijn er met de huidige koersen veel klanten die GOUD kopen en slechts een beperkt aantal klanten die juist GOUD verkopen bij de huidige lage GOUDkoersen. Vrijdag 15 februari daalde GOUD tot onder de $1.600 per troy ounce; een belangrijk psychologisch niveau. Hierdoor waait de discussie weer op over het beleggen in GOUD en vooral nu hedgefonds manager George Soros heeft besloten om een groot deel van zijn positie in GOUD te verkopen. Lees het hele artikel hieronder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Kijk op de week

Het kan verkeren zei Bredero. In een week waar de doemberichten over Europa en Amerika weer de kop op steken wordt juist de GOUDprijs verpletterd. Op enkele dagen tijd ging de GOUDprijs verschillende procenten lager en het sleurde de GOUDmijnaandelen en andere grondstoffen in zijn val mee. Maar niet getreurd, niet alles is rozengeur en maneschijn in de Westerse wereld. GOUD zal zijn status als toevluchtsoord weer innemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Zijn GOUDmijnaandelen nu koopwaardig?

GOUDmijnaandelen zijn alleen dit jaar al met bijna 20% in waarde gezakt. Vergeleken met september 2011 staan de koersen zelfs 40% lager. Volgens John Goltermann van Obermeyer Asset Management is dit juist een moment om in te stappen. Als het sentiment slecht is komt de bodem snel in zicht, zo redeneert hij. Maar zal hij gelijk krijgen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Doet Google het beter dan Apple omdat het economisch beter gaat?

Google en Apple zijn 2 technologierivalen. Recent heeft Google de fakkel van Apple als beurslieveling over genomen. Het aandeel Apple blijft zakken terwijl het aandeel Google blijft stijgen. Is Google nu een beter technologieaandeel. Niet zozeer volgens BusinessInsider. Het is meer een economisch gevolg.

Apple was een veilige haven geworden. Ten tijde van crisis hadden de beleggers niet zoveel keus om in te beleggen. Er waren obligaties (Amerikaanse en Duitse), er was GOUD, de Japanse Yen en er was Apple. Op Apple kon je bouwen, keer na keer versloeg het de verwachtingen. Apple werd een veilige haven in tijden van crisis.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Dertig feiten over GOUDproductie Ghana

Een infographic over de GOUDproductie van Ghana, de zevende grootste GOUDproducent ter wereld. Ghana produceerde in 2012 naar schatting 90 ton GOUD en is daarmee de tweede grootste producent op het Afrikaanse continent. In 1955 piekte de GOUDproductie van het land op meer dan 213 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$