Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 5121 tot 5125
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Dertig feiten over GOUDproductie Ghana

Een infographic over de GOUDproductie van Ghana, de zevende grootste GOUDproducent ter wereld. Ghana produceerde in 2012 naar schatting 90 ton GOUD en is daarmee de tweede grootste producent op het Afrikaanse continent. In 1955 piekte de GOUDproductie van het land op meer dan 213 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

De valutaoorlog weerhoudt een stijging van de GOUDprijs

Seeking Alpha heeft een mooie uitleg voor de stagnatie/daling van de GOUDprijs. Aangezien de GOUDprijs in dollar noteert, is GOUD de tegenhanger van de waarde van de dollar. Daalt de waarde van de dollar, dan stijgt de waarde van GOUD en omgekeerd. De valutaoorlog zorgt er echter voor dat de dollar niet meer in waarde daalt.

Door meer geld te printen, verlaag je de waarde van je munt. Door de rentevoeten kunstmatig te verlagen, verlaag je ook de waarde van je munt. De munt wordt minder aantrekkelijk en beleggers zien meer opportuniteiten en rendement bij andere munten. Maar toch heeft de dollar het moeilijk om in waarde te dalen, dat bewijst deze grafiek van de dollarindex (dit geeft de waarde van de dollar weer in verhouding tot een mand van andere munten).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Er is geen reden om nu GOUDmijnaandelen te verkopen

Sinds september daalde de GOUDprijs al meer dan 10 %, maar de GOUDmijnaandelen daalden meer dan 40 % in deze periode. De underperformance duurt nu al langer dan 18 maanden en niets blijft eeuwig duren. Er is nu geen reden meer om GOUDmijnaandelen te verkopen volgensĀ 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Platina en palladium doen het (veel) beter dan GOUD

GOUD en zilver dalen terwijl platina en palladium het goed doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de ratio tussen GOUD:platina en GOUD:palladium gedaald zijn tot het laagste niveau in anderhalf jaar. Momenteel bieden beide edelmetalen een betere bescherming dan GOUD.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Amerikaanse GOUDvoorraad gecontroleerd en goedgekeurd

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft de GOUDvoorraad in de kluis van de New York Fed onlangs weer laten controleren. Uit een selectie van 367 GOUDstaven kwam naar voren dat het GOUD in orde was, bij drie baren was de zuiverheid zelfs hoger dan in de boeken stond.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$