Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5131 tot 5135
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Steun op 1.530 dollar voor GOUD heeft standgehouden,1.660 dollar is volgend koersdoel

In de afgelopen dagen heeft zich een nieuw correlatiekoppel gevoerd. Eigenlijk is er sprake van een inverse correctie, want op Wall Street stellen we vast dat de GOUDprijs daalt wanneer de S&P 500 stijgt. Een stijging van de beurskoersen gaat dus gepaard met een daling van de GOUDprijs en vice versa.

In feite speelt hier nog steeds het ‘safe havens’ probleem. Bij het minste gerucht vluchten de investeerders opnieuw richting veilige vluchthavens, zoals daar zijn US dollar, Yen en uiteraard ook GOUD. We mogen uiteraard de US Treasuries niet vergeten, want die functioneren ook nog steeds als vluchthaven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Deze grondstof is momenteel een koopje

Net zoals de GOUDprijs heeft de zilverprijs het niet onder de markt de laatste maanden. Dit jaar alleen al daalde de zilverprijs met 9 %. Money Morning Global Resources specialist Peter Krauth verklaarde recent nog dat zilver momenteel een fantastische opportuniteit biedt voor de tegendraadse belegger.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 maart 2013

Wie wil er nog junior miners hebben?

De junior GOUDmijnen worden verkocht alsof ze niets meer waard zijn. De sell off in de sector is ongezien. Roepen dat we de bodem bereikt hebben is nutteloos, er wordt telkens weer een diepere bodem gevonden. Dit is het segment waar je een sterke maag voor moet hebben en veel engelengeduld wil je er veel geld mee verdienen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Dit is de reden waarom GOUD binnenkort boven 2000 dollar knalt!

De prijs van GOUD leeft van de rente, meer bepaald de negatieve reële rente. De reële rente bekomt u wanneer u de rente op staatsschuld verrekent met inflatie.

GOUD tiert welig in een omgeving van negatieve reële rentes omdat het gele edelmetaal de koopkracht van uw vermogen beschermt tegen de destructieve krachten van inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Sterke dollar: slecht voor aandelen en GOUD

Sinds begin van het jaar is de dollar sterker geworden. De Dollar Bullish ETF (UUP), die de evolutie van de dollar ten opzichte van andere munten meet, stijgt en zit in een opwaartse trend. Het staat nu op het hoogste niveau in 6 maanden en de stijging kan zich nog verder zetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$