Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 516 tot 520
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2016

George Soros neemt winst op GOUD

Miljardair George Soros heeft in het tweede kwartaal winst genomen op een groot deel van zijn positie in GOUD. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Securities and Exchange Commission, de toezichthouder op de Amerikaanse aandelenmarkt. Het beleggingsfonds van George Soros stapte begin dit jaar nog voor $123,5 miljoen in GOUD, door 1,05 miljoen aandelen van het GOUD-ETF GLD te kopen. Maar in het tweede kwartaal nam hij al winst door zijn positie in het GOUDfonds terug te brengen naar 240.000 aandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Jim Rickards “GOUDprijs kan alleen nog maar omhoog”

Centrale banken zullen er alles aan doen om inflatie te krijgen, zegt analist en expert van de GOUDmarkt Jim Rickards. Wanneer ze uiteindelijk zullen slagen in hun opzet, zal de GOUDprijs stijgen. Op termijn is er dus maar een mogelijke richting voor het gele edelmetaal.

Iedere centrale bank in de wereld wil inflatie en geen enkele centrale bank komt nog maar in de buurt van de inflatiedoelstelling. Dit betekent dat ze zullen blijven vechten om inflatie te creëren. Met andere woorden, het monetaire beleid zal soepel blijven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Beleggingsfonds Rothschild's zoekt toevlucht in GOUD

Het beleggingsfonds RIT Capital Partners van Jacob Rothschild heeft besloten een deel van haar bezittingen in Britse ponden af te stoten, omdat er als gevolg van de Brexit meer onzekerheid is over de Britse economie en over de waarde van de valuta. In plaats daarvan zoekt hij toevlucht in veilige havens als GOUD en andere edelmetalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Zwitserse centrale bank bezit voor $1 miljard GOUDmijnaandelen

De Zwitserse centrale bank heeft de afgelopen jaren een enorme portefeuille van GOUDmijnaandelen opgebouwd, zo blijkt uit cijfers die de centrale bank ieder kwartaal naar buiten brengt. De waarde van deze portefeuille, die bestaat uit 32 verschillende GOUDmijnen en zilvermijnen, was begin augustus bijna $1 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

“Dollar kan de rally bij de GOUDprijs beëindigen”

De GOUDprijs is een van de grote winnaars van dit beursjaar. Het gele edelmetaal is sinds het begin van dit jaar al flink in waarde gestegen als gevolg van de tegenvallende groeicijfers over de wereldeconomie, de stimulerende maatregelen van de centrale banken en de politieke onzekerheid. Luc Luyet, strateeg bij Pictet Group, denkt dat de rally bij de GOUDprijs belemmerd kan worden.

Luyet, die al heel wat ervaring heeft met edelmetalen, denkt dat de GOUDprijs niet het niveau zal bereiken van 1.430 dollar per ounce. Hij verwacht dat de GOUDprijs zal stabiliseren tussen het niveau van 1.250 en 1.300 dollar per ounce. De reden van deze stabilisatie is volgens hem de lange termijn opwaartse trend waarbinnen de dollar beweegt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$