Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 5156 tot 5160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

GOUDprijs herstelt door grotere vraag naar fysiek GOUD

Vorige week donderdag bereikte de GOUDprijs een nieuw laagtepunt op $1.554,49. Ondertussen is de prijs al hersteld en gaat ze opnieuw richting de $ 1.600. De dip in de GOUDprijs heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar fysiek GOUD opnieuw toeneemt.

Vooral de Chinese consument heeft gebruik gemaakt van de dalende GOUDprijs. In China daalde de GOUDprijs van 350 Yuan naar 320 Yuan. Dit heeft een ware stormloop ontwikkeld in China bij de verschillende juwelierszaken.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Waarom centrale banken GOUD maar niks vinden

Tegenwoordig wordt er door verschillende partijen naar GOUD gekeken, maar op een verschillende manier. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet GOUD als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De grote overeenkomst is dat beide partijen GOUD als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast is. Waarom GOUD als een waardevaste belegging wordt gezien zullen we u uitleggen. Zeker nu GOUD de afgelopen tijd flink wat in waarde is gedaald, is de GOUDprijs weer een hot topic. Ondanks alle vragen omtrent de fluctuaties van de GOUDkoers, is het erg belangrijk om de rol van GOUD in ons monetaire stelsel niet te vergeten. Want GOUD heeft naast dat het een beleggingsmiddel is, natuurlijk nog een veel belangrijkere rol, namelijk een monetaire rol.

De aantrekkingskracht van GOUD op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptnaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Op de één of andere psychische wijze zien wij GOUD als iets enorm waardevols. Een ander, zeer belangrijk, kenmerk van GOUD is dat het in de grond zit en wij veel moeite moeten doen om het uit de grond te krijgen. Ook is er maar een beperkte hoeveelheid GOUD beschikbaar; kortom, GOUD is schaars. We hebben het dus over een kostbare grondstof dat niet onbeperkt verkrijgbaar is. Het is dus waardevol. Aan de ene kant ten grote spijt van de centrale banken, maar aan de andere kant hebben alle CB’s fysiek GOUD in de kluis liggen. Centrale banken en GOUD hebben een een soort haat-liefde verhouding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Fondsen zetten massaal in op een verdere daling van de GOUDprijs

Volgens BusinessInsider zetten de Amerikaanse fondsbeheerders massaal in op een verdere daling van de GOUDprijs. Het aantal short contracten op de COMEX steeg vorige week tot het hoogste niveau sinds juni 2006. Het negatieve sentiment rond GOUD lijkt nog niet gekeerd. De prijs stabiliseert ondertussen weer even.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Over GOUD, centrale banken en de toekomst

GOUD blijft de gemoederen bezig houden. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet het als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De overeenkomsten zijn dat beide partijen het gele edelmetaal als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast en duurzaam is.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Over GOUD kan je weinig intelligente zaken vertellen

GOUD dekt je andere beleggingen en is niets meer dan een verzekering. Het is geen cruciaal deel van je portefeuille en al zeker niet het centrum van je financiële leven,” schrijft Cullen Roche op Pragmatic Capitalist.

Roche doet deze uitspraken in een reactie op de Amerikaanse belegger Howard Marks, die nog minder optimistisch is over GOUD dan Roche zelf. Volgens Marks kan er “niets intelligents gezegd worden over GOUD, want het produceert geen cash flow en heeft daarom geen juiste prijs. Je kan het kopen uit bijgeloof of het negeren als je atheïst bent, maar je kan het niet kopen met een analytische fundering”.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$