Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 5161 tot 5165
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Rusland, Zuid-Korea en centrale banken maken gebruik van dip in GOUDprijs

Centrale banken zijn de laatste jaren steevast op de afspraak om GOUD te accumuleren als de GOUDprijs daalt. Tijdens de dip van mei tot juli 2012 cumuleerden ze voor 71 ton GOUD. Nu maken de centrale banken weer gretig gebruik van de GOUDprijs onder de $ 1.600 om GOUD in te slaan aan soldenprijzen.

Rusland en Kazachstan kochten in januari respectievelijk 12,5 ton GOUD en 1,5 ton. Vorige maand kocht Zuid-Korea 20 ton GOUD. Dit was de eerste aankoop sinds het in juli 2012 in een klap 30 ton GOUD had gekocht, aan dezelfde prijs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

US mint verkocht in februari 80.500 troy ounce aan GOUD munten

De US Mint verkocht in februari 80.500 troy ounce aan GOUDen munten, bijna vier keer zoveel als in dezelfde maand van vorig jaar. In januari wist de US mint ook al veel GOUDen munten te verkopen. Kennelijk zijn kopers niet onder de indruk van de prijsdaling en blijven ze gewoon edelmetaal aan hun vermogen toevoegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Jim Sinclair: De papieren GOUDmarkt verdwijnt – alleen fysiek GOUD telt

Jim Sinclair, wiens vader nog een zakenpartner was van de legendarische belegger Jesse Livermore, zegt dat het karakter van de GOUDmarkt verandert zonder dat velen het hebben opgemerkt. De intrede van overheden aan de vraagzijde van de markt zorgt ervoor dat het fysieke GOUD aan belang wint. De papieren GOUDmarkt kan gemanipuleerd worden, maar de fysieke vraag zal uiteindelijk overheersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

En daar is de bodem! (Deel 2)

We schreven al dat er verschillende indicatoren zijn die kunnen wijzen dat een bodem in de maak is voor GOUD. Goldscent ziet daarnaast ook nog dat de daling van de GOUDprijs in feite gewoon een seizoensgebonden daling is. In tegenstelling tot andere jaren wordt de kracht van GOUD dit jaar wel serieus getest. Maar ook 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Beppe Grillo is de ware oppositieleider in... Duitsland

© - Casaleggio Associati In de vroege jaren dertig van vorige eeuw vernietigde de Duitse besparingspolitiek het monetaire systeem dat op de GOUDstandaard gebaseerd was. 'Vandaag vernietigt die politiek de euro,' schrijft Wolfgang Münchau in Der Spiegel.  Munchau is de Europaspecialist van de Financial Times en de stichter en voorzitter van Eurointelligence:

'In beide gevallen bestond een systeem van vastgelegde wisselkoersen, toen was er de GOUDstandaard; vandaag de euro. Het establishment steunde een waanzinnige en procyclische politiek, waarbij bespaard werd tot een recessie de enig mogelijke uitkomst was, wat leidde tot een schuldenval en massawerkloosheid. In Duitsland eindigde die Grote Depressie in een tragedie...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$