Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 5161 tot 5165
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Indiase GOUD-ETF's mogen GOUD uitlenen

India doet een nieuwe poging om de import van GOUD te beperken. Door GOUD-ETF's (fondsen die fysiek GOUD beheren en daar aandelen van uitschrijven) in staat te stellen 20% van hun GOUD uit te lenen aan juweliers zou er minder GOUD ingevoerd moeten worden. Daarmee kunnen ETF's ook een cashflow genereren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

GOUD&Zilver event 2013

We kregen zopas de persmededeling van het GOUD&Zilver event 2013 van Edelmetaal-info in onze mailbox.

Slim Beleggen is dit jaar een trotse Hoofdsponsor!

Nico Pantelis, oprichter van Slim Beleggen, zal zijn visie geven via Skype…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Import van GOUD in India stijgt met 23% in januari 2013

De import van GOUD steeg in India tot 100 ton in januari, dit is 23 % meer dan een jaar eerder, 40 % hoger dan het gemiddelde en het hoogste niveau in 18 maanden. Gezien India vorig jaar 860 ton GOUD importeerde is 100 ton op een maand heel veel.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Iran gaat over op ruilhandel met GOUD

Iran is onderhevig aan een aantal stevige sancties. Zo is het land uitgesloten van het SWIFT systeem wat het wereldwijde betalingsverkeer mogelijk maakt. Om toch aan grondstoffen te komen en andere transacties te kunnen doen, heeft Iran een maas in de wet van de sancties gevonden. Het land gebruikt GOUD om grondstoffen het land binnen te halen. Ze gebruiken het GOUD gewoon als geld. Maar hoe komt Iran precies aan dit GOUD?

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

GOUD en zilver: de stand van zaken

Vanaf begin oktober zijn de GOUD- en zilverprijs dagelijks onder druk gezet. Een opmerkelijk gegeven, aangezien dit voordien zo gemiddeld een tot tweemaal per week gebeurde. GOUD is in dit tijdsbestek dan ook gedaald van $1793 naar $1611, en zilver van $35 naar iets onder de $30.

Deze gefabriceerde dalingen boezemen de minder standvastige ‘gelovigen’ onder de GOUD- en zilverbezitters veel angst in, wat op een bepaald moment een zichzelf versterkend fenomeen wordt, doordat de ene prijsdaling de volgende uitlokt. Zo kunnen uiteindelijk ook de meest volhardende beleggers er het bijltje toch maar bij neer gooien en hun GOUD- en zilverbezit van de hand doen. Een begrijpelijke reactie, maar naar mijn bescheiden mening niet slim.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$