Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5161 tot 5165
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Collectief geheugenverlies?

Hoe zit het nu eigenlijk met ons collectieve geheugen. En daarbij wil ik het met name hebben over ons geheugen met betrekking tot het Duitse GOUD over het afgelopen jaar. Een aantal maanden geleden maakte de Duitse centrale bank bekend dat het GOUD zou gaan repatriëren in zendingen tot een totaal van 50 ton per jaar. Toen was de reden om te kijken of het GOUD kwalitatief wel zou voldoen. De wolfraam- en tungstenverhalen waren niet van de lucht. Deze verhalen zijn inmiddels weer naar de achtergrond verdwenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Kan een GOUDstandaard de valutaoorlog neerslaan?

Naar aanleiding van een opiniestuk in de FT werd Komal Sri-Kumar samen met Bank of New York Mellon’s Michael Woolfolk geïnterviewd op Bloomberg TV.

Beide heren zijn het er over eens: op termijn leidt de geldcreatie van de centrale banken onvermijdelijk tot een (hoge) inflatie. Het geloof in de fiat valuta zal onder druk komen, met alle gevolgen van dien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Monetaire basis voorspelt hogere GOUDprijs

De monetaire basis in Amerika is van oudsher een goede indicator voor de GOUDprijs. De monetaire basis vertegenwoordigt alle liquide middelen die voorhanden zijn, zoals alle geld en munten in circulatie buiten de Fed + deposito's van enkele instelling bij de Federal Reserve. Het is de geldhoeveelheid die de meest directe impact heeft op de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Ook Midden-Oosten cumuleert GOUD

Ondanks het feit dat de landen uit het Midden-Oosten hun munt koppelde aan de dollar, raadt de Dubai International Financial Centre Authority toch aan dat de landen hun GOUDreserves nog verhogen volgens BullionStreet.

Dit zal de landen beschermen tegen de volatiliteit op de valutamarkten.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Nederlandse GOUDvoorraad als vertrouwensanker?

Vorige week namen we al kort in de nieuwsbrief door dat er weer Kamervragen waren gesteld over de Nederlandse GOUDvoorraad. Het GOUD van De Nederlandse Bank (DNB) ligt voor 90% in het buitenland. Dit is een kwestie die we een paar maanden geleden hebben behandeld, maar er is eindelijk na een jaar stilte weer aandacht voor in de politiek. Nederland bezit 612,5 ton GOUD (of dat zegt DNB), een kleine 62 ton daarvan ligt in de kelders onder het Frederiksplein te Amsterdam en de rest in Londen, New York en Ottawa. Er is geen vertegenwoordiger van DNB of de Nederlandse staat die dit de afgelopen jaren heeft gecontroleerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$