Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5166 tot 5170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Jim Sinclair: De papieren GOUDmarkt verdwijnt – alleen fysiek GOUD telt

Jim Sinclair, wiens vader nog een zakenpartner was van de legendarische belegger Jesse Livermore, zegt dat het karakter van de GOUDmarkt verandert zonder dat velen het hebben opgemerkt. De intrede van overheden aan de vraagzijde van de markt zorgt ervoor dat het fysieke GOUD aan belang wint. De papieren GOUDmarkt kan gemanipuleerd worden, maar de fysieke vraag zal uiteindelijk overheersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

En daar is de bodem! (Deel 2)

We schreven al dat er verschillende indicatoren zijn die kunnen wijzen dat een bodem in de maak is voor GOUD. Goldscent ziet daarnaast ook nog dat de daling van de GOUDprijs in feite gewoon een seizoensgebonden daling is. In tegenstelling tot andere jaren wordt de kracht van GOUD dit jaar wel serieus getest. Maar ook 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Beppe Grillo is de ware oppositieleider in... Duitsland

© - Casaleggio Associati In de vroege jaren dertig van vorige eeuw vernietigde de Duitse besparingspolitiek het monetaire systeem dat op de GOUDstandaard gebaseerd was. 'Vandaag vernietigt die politiek de euro,' schrijft Wolfgang Münchau in Der Spiegel.  Munchau is de Europaspecialist van de Financial Times en de stichter en voorzitter van Eurointelligence:

'In beide gevallen bestond een systeem van vastgelegde wisselkoersen, toen was er de GOUDstandaard; vandaag de euro. Het establishment steunde een waanzinnige en procyclische politiek, waarbij bespaard werd tot een recessie de enig mogelijke uitkomst was, wat leidde tot een schuldenval en massawerkloosheid. In Duitsland eindigde die Grote Depressie in een tragedie...

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Aanbieders fysieke ETFs verkopen GOUD

De sterke rally in aandelen heeft een desastreus effect op de GOUDprijs. Beleggers verkopen massaal hun posities in fysieke GOUD-ETFs, wat de houders van deze ETFs dwingt tot de verkoop van GOUD.

In februari werd er voor maar liefst 106 ton aan GOUD verkocht, zo blijkt uit data van Bloomberg. Sinds 1 januari is de aangehouden GOUDvoorraad zelfs gedaald met 140 ton. De verkopen zijn sinds de lancering van de GOUD-ETFs nog nooit zo groot geweest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

John Paulson blijft het volste vertrouwen hebben in het GOUD

Alhoewel John Paulson er tegenwoordig wat sip bijzit, geeft hij zijn vertrouwen in GOUD en GOUDmijnaandelen niet op.

Paulson & Co. stapte voor het eerst in GOUD in april 2009, vlak nadat de federal reserve aankondigde 1.000 miljard dollar in het financieel systeem te willen stoppen. Dat gebeurde door de aankoop van langerlopende Treasuries en mortgage-backed securities.

Op dat moment kostte GOUD minder dan 1.000 dollar voor een troy ons. John Paulson, beheerder van het fonds, gaf de voorkeur aan GOUDmijnaandelen boven fysiek GOUD. Zijn voorkeur ging daarbij uit naar AngloGold Ashanti en Gold Fields vanwege hun bewezen reserves en lage waardering.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$