Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5176 tot 5180
Bron: trouwshop.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Het is alles GOUD wat er blinkt op onze bruiloft

GOUD is een scheikundig element en het is een geel metalliek overgangsmetaal. Het is al sinds de Oudheid in het Nabije Oosten van 3500 voor Christus tot 800 voor Christus zeer gewaardeerd. GOUD is roestvrij en daarom wordt GOUD soms ‘de koning der metalen’ genoemd (nu klinkt ‘metalen’ vrij industrieel). In Egyptische hiërogliefen van de 26e eeuw voor Christus werd er al melding gemaakt van GOUD als betaalmiddel. Tot ongeveer halverwege de 20e eeuw na Christus werd GOUD nog veelvuldig gebruikt voor munten.

Zuiver GOUD behoort tot de edelmetalen en is een dicht maar zacht metaal, net iets harder dan zink. Voor het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het bewerkt met andere materialen om het harder te maken.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Goldman Sachs gelooft niet meer in GOUD

GOUD ligt er belabberd bij, hoewel het zich na het breken van dat niveau dapper weert. Analisten en experts zijn - zoals dat gaat met dingen die mythische proporties krijgen aangemeten - tot op het bot verdeeld over de vraag: hoe verder met de GOUDprijs. Opperzakenbank Goldman Sachs probeert GOUD vandaag definitief over het randje te kiepen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

UBS: grote rally in GOUD in het derde kwartaal

Julien Garran, grondstofspecialist bij UBS, voorspelt een grote rally van de GOUDprijs vanaf het derde kwartaal. Volgens Julien Garran bereikt de GOUDprijs binnenkort "High Noon". Dit is het moment waarop beleggers zullen moeten beslissen wat ze verwachten van de Federal Reserve in de tweede jaarhelft. Garran voorziet een scenario dat uiterst positief is voor GOUD.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Het GOUDen dilemma

De aanhangers van het beleggen in GOUD bedienen zich van diverse argumenten. GOUD zou goed zijn als:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

GOUD herstelt na nieuwe zorgen omtrent Italiaanse impasse

Italië dreigt in een politieke impasse verzeilt te geraken. Dit heeft de GOUDprijs weer doen opveren. GOUD wordt weer een beetje herontdekt bij de beleggers als een veilige haven in onzekere tijden en staat nu weer bijna terug boven de $ 1.600.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$