Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 5196 tot 5200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Wat denkt Casey Research van de sell off in GOUD

Casey Research is een van de meest gerespecteerde onderzoeksbureaus in de wereld. Ze hebben een uitgesproken mening over GOUD en de GOUDmijnsector. Naar aanleiding van de recente sell off in GOUD en GOUDmijnaandelen is het interessant om eens te kijken naar wat de mensen achter Casey Research hiervan denken.

Het is niet logisch dat de GOUDprijs daalt in een tijd dat een grote groep landen zoveel mogelijk geld uit het niets creëert terwijl een andere groep landen zoveel mogelijk fysiek GOUD probeert op te kopen. In die situatie zou de GOUDprijs moeten stijgen in plaats van dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Ook mijnbouwers kunnen een stevig dividendrendement bieden

GOUDmijnaandelen en dividend gaan meestal niet goed samen. Dit is een van de redenen dat de sector het minder goed doet de laatste jaren. The Dividend Pig bewijst echter het tegendeel. Het vond 3 Canadese mijnbouwers die een stevig dividendrendement bieden. Enkele mijnbouwers verhoogden recent zelfs hun dividend nog fors.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

GOUD versus GOUDmijnaandelen: driedubbele top in de maak?

Dat is slechts gaat met GOUDmijnaandelen zal de meeste lezers niet zijn ontgaan. De sector ondergaat weer een gruwelijke verkoopsfase. Maar zoals we eerder al aangaven in onze Gratis Nieuwsbrief is dit proces niet nieuw voor GOUDmijnsector.

We hebben er eens de grafiek bijgenomen van de performance van GOUD versus GOUDmijnen. Zoals u op de onderstaande grafiek kan zien, zijn we op weg om een driedubbele top te maken sinds de bull market voor de sector 12 jaar geleden van start ging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

De grote rotatie is voorbij nog voor ze begon

De laatste weken wordt er veel gesproken over de grote rotatie van het geld. Er zou vooral geld van grondstoffen en obligaties naar aandelen vloeien. Dit zou de daling van de GOUDprijs en de stijging van de rentevoeten ten voordele van een stijging op de aandelenbeurs moeten verklaren. Maar de grote rotatie blijkt al voorbij nog voor ze begonnen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Bernanke, de grootste vriend van GOUD!

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Ben Bernanke, doet er alles aan om het publiek te overtuigen van zijn gelijk. Hij probeert de tegenwind te counteren en het monetair beleid te verantwoorden om de doelen van economische groei en tewerkstelling te bereiken. Maar reële data laten echter anders vermoeden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$