Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Xetra-Gold ziet GOUDvoorraad toenemen naar 100 ton

Onlangs kwam Xetra-Gold nog negatief in het nieuws, omdat fysieke uitlevering van GOUD opeens niet meer mogelijk was voor klanten van Deutsche Bank. Maar wie dacht dat klanten daardoor massaal zouden weglopen, die heeft het mis. De GOUDvoorraad van Xetra-Gold nam sindsdien juist toe en passeerde deze week de grens van 100 ton. Dat is meer dan de 90 ton die het fonds beheerde op het moment dat het slechte nieuws naar buiten kwam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Inflatie VS aangejaagd door Fed en loskoppeling GOUD

De inflatie in de Verenigde Staten was tot de oprichting van de Federal Reserve in 1913 vrijwel nihil, zo blijkt uit de volgende grafiek. Daarna zijn de prijzen bijna ieder jaar gestegen, met uitzondering van de Eerste Wereldoorlog, de Grote Depressie en de financiële crisis van 2008. Was de inflatie tussen 1774 en 1912 gemiddeld -0,2% per jaar, vanaf 1913 tot en met 2015 was deze gemiddeld 3,3%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Is de GOUDprijs oververhit?

Gister schreven we nog over de glorieuze toekomst van GOUD gedreven door enkele negatieve ontwikkelingen op macro economisch vlak. Zo doen de Amerikaanse cijfers het niet al te best, stapt de Federal Reserve langzaam af van het idee om de rente te verhogen, en gaat het er steeds meer op lijken dat Donald Trump, die zeker niet vies van GOUD is, de verkiezingen gaat winnen om vervolgens het stokje van Obama over te nemen. Allemaal positief voor de GOUDprijs.

Hoewel vele deze ontwikkelingen logischerwijs zullen zien als een koopsignaal, zijn er ook nog andere factoren die ‘op korte termijn’ de rem kan zetten op de ontwikkeling van de GOUDprijs.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

GOUDprijs in Ban van de FED

Beleggers in GOUD zijn in afwachting van volgende week woensdag. De FED zou dan een renteverhoging kunnen invoeren. De laatste keer dat dit gebeurde bewoog de GOUDprijs.........

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Wat kunnen we nog van de GOUDprijs verwachten in het najaar?

De stijging van de GOUDprijs begin dit jaar tot eind juni was fenomenaal. Dit hadden de GOUDkevers in decennia niet meer meegemaakt. Maar een oververhitting en een te positief sentiment zorgden ervoor dat een afkoeling noodzakelijk was. Niets gaat in een rechte lijn omhoog, ook de GOUDprijs niet. Maar wat kunnen we nu nog verwachten voor de rest van 2016?

Negatieve rentevoeten, geld printen, politieke onzekerheid in Europa als in de Verenigde Staten, overheidstekorten, een zwakke economische groei, een overgewaardeerde aandelenmarkt, een overgewaardeerde obligatiemarkt, een overgewaardeerde vastgoedmarkt … het speelt allemaal in de kaart van GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$