Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 5201 tot 5205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Kijk op de week

Het kan verkeren zei Bredero. In een week waar de doemberichten over Europa en Amerika weer de kop op steken wordt juist de GOUDprijs verpletterd. Op enkele dagen tijd ging de GOUDprijs verschillende procenten lager en het sleurde de GOUDmijnaandelen en andere grondstoffen in zijn val mee. Maar niet getreurd, niet alles is rozengeur en maneschijn in de Westerse wereld. GOUD zal zijn status als toevluchtsoord weer innemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Zijn GOUDmijnaandelen nu koopwaardig?

GOUDmijnaandelen zijn alleen dit jaar al met bijna 20% in waarde gezakt. Vergeleken met september 2011 staan de koersen zelfs 40% lager. Volgens John Goltermann van Obermeyer Asset Management is dit juist een moment om in te stappen. Als het sentiment slecht is komt de bodem snel in zicht, zo redeneert hij. Maar zal hij gelijk krijgen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Doet Google het beter dan Apple omdat het economisch beter gaat?

Google en Apple zijn 2 technologierivalen. Recent heeft Google de fakkel van Apple als beurslieveling over genomen. Het aandeel Apple blijft zakken terwijl het aandeel Google blijft stijgen. Is Google nu een beter technologieaandeel. Niet zozeer volgens BusinessInsider. Het is meer een economisch gevolg.

Apple was een veilige haven geworden. Ten tijde van crisis hadden de beleggers niet zoveel keus om in te beleggen. Er waren obligaties (Amerikaanse en Duitse), er was GOUD, de Japanse Yen en er was Apple. Op Apple kon je bouwen, keer na keer versloeg het de verwachtingen. Apple werd een veilige haven in tijden van crisis.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Dertig feiten over GOUDproductie Ghana

Een infographic over de GOUDproductie van Ghana, de zevende grootste GOUDproducent ter wereld. Ghana produceerde in 2012 naar schatting 90 ton GOUD en is daarmee de tweede grootste producent op het Afrikaanse continent. In 1955 piekte de GOUDproductie van het land op meer dan 213 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

De valutaoorlog weerhoudt een stijging van de GOUDprijs

Seeking Alpha heeft een mooie uitleg voor de stagnatie/daling van de GOUDprijs. Aangezien de GOUDprijs in dollar noteert, is GOUD de tegenhanger van de waarde van de dollar. Daalt de waarde van de dollar, dan stijgt de waarde van GOUD en omgekeerd. De valutaoorlog zorgt er echter voor dat de dollar niet meer in waarde daalt.

Door meer geld te printen, verlaag je de waarde van je munt. Door de rentevoeten kunstmatig te verlagen, verlaag je ook de waarde van je munt. De munt wordt minder aantrekkelijk en beleggers zien meer opportuniteiten en rendement bij andere munten. Maar toch heeft de dollar het moeilijk om in waarde te dalen, dat bewijst deze grafiek van de dollarindex (dit geeft de waarde van de dollar weer in verhouding tot een mand van andere munten).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$