Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 5206 tot 5210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

GOUD&Zilver event 2013

We kregen zopas de persmededeling van het GOUD&Zilver event 2013 van Edelmetaal-info in onze mailbox.

Slim Beleggen is dit jaar een trotse Hoofdsponsor!

Nico Pantelis, oprichter van Slim Beleggen, zal zijn visie geven via Skype…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Import van GOUD in India stijgt met 23% in januari 2013

De import van GOUD steeg in India tot 100 ton in januari, dit is 23 % meer dan een jaar eerder, 40 % hoger dan het gemiddelde en het hoogste niveau in 18 maanden. Gezien India vorig jaar 860 ton GOUD importeerde is 100 ton op een maand heel veel.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Iran gaat over op ruilhandel met GOUD

Iran is onderhevig aan een aantal stevige sancties. Zo is het land uitgesloten van het SWIFT systeem wat het wereldwijde betalingsverkeer mogelijk maakt. Om toch aan grondstoffen te komen en andere transacties te kunnen doen, heeft Iran een maas in de wet van de sancties gevonden. Het land gebruikt GOUD om grondstoffen het land binnen te halen. Ze gebruiken het GOUD gewoon als geld. Maar hoe komt Iran precies aan dit GOUD?

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

GOUD en zilver: de stand van zaken

Vanaf begin oktober zijn de GOUD- en zilverprijs dagelijks onder druk gezet. Een opmerkelijk gegeven, aangezien dit voordien zo gemiddeld een tot tweemaal per week gebeurde. GOUD is in dit tijdsbestek dan ook gedaald van $1793 naar $1611, en zilver van $35 naar iets onder de $30.

Deze gefabriceerde dalingen boezemen de minder standvastige ‘gelovigen’ onder de GOUD- en zilverbezitters veel angst in, wat op een bepaald moment een zichzelf versterkend fenomeen wordt, doordat de ene prijsdaling de volgende uitlokt. Zo kunnen uiteindelijk ook de meest volhardende beleggers er het bijltje toch maar bij neer gooien en hun GOUD- en zilverbezit van de hand doen. Een begrijpelijke reactie, maar naar mijn bescheiden mening niet slim.

Bron: duurzaamnieuws.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Schalie verstoort alles

Fracken van schaliegas piekt, ook als mediahype. Adviseurs, media en politici rollen over elkaar heen om ons toch maar te overtuigen dat het GOUDen ei om de crisis mee te bezweren voor het oprapen, of in dit geval voor het uitboren ligt. CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij presenteert dinsdag in Brussel met veel ophef een ‘Argumentenkaart’ met de voors en tegens van schaliewinning, die overigens twee jaar geleden al is gepubliceerd door TNO. En financieel adviesbureau PwC kwam vorige week met een rapport over schalie olie als redder van de economische groei. Daarin vertelt PwC maar het halve verhaal. Dat halve verhaal gaat helemaal over geld, en dan vooral over snel geld. Geld voor morgen, zonder de kosten voor overmorgen en daarna mee te nemen.

De wereldwijde impact van schalieolie resulteert volgens het rapport van PwC de komende twee decennia in significant lagere olieprijzen en als gevolg een hoger wereld bbp. Waar het rapport niet op in gaat zijn de enorme kosten van de winning in verhouding tot de opbrengsten (bij schalieolie nu al oplopend tot $90,- per vat), de enorme milieu-impact en –risico’s, het enorme land- en waterverbruik bij de winning en het gevolg van stijgende CO2 prijzen. Vooruitzicht dat de kosten van winning aanmerkelijk zullen dalen is er nauwelijks: de levensduur van een schalieput is kort, omdat er maar in een beperkte afstand tot de put kan worden gewonnen. Daarna moet weer een nieuwe bron worden geslagen, een paar kilometer verderop. Het landschap en de bodem blijven gehavend achter.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$