Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 5206 tot 5210
Bron:
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

US Mint verkocht in 2013 al bijna 11 miljoen Silver Eagle's

De US Mint heeft in de eerste twee maanden een recordhoeveelheid GOUD en zilver verkocht. De maand februari is bijna afgelopen en de teller staat op het moment van schrijven op bijna 11 miljoen Silver Eagle munten in totaal 228.000 troy ounce aan GOUDen Eagle en Buffalo munten. Niet eerder in de geschiedenis van de US Mint werden er in de eerste twee maanden van het jaar zoveel zilveren munten verkocht als in het afgelopen jaar. In 1999 werden er voor het laatst zoveel GOUDen munten verkocht gedurende de eerste twee maanden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Goldman Sachs: "GOUDprijs gaat verder omlaag"

Volgens analisten van Goldman Sachs gaat de GOUDprijs verder omlaag. De daling die is ingezet zal aanhouden, omdat de reële rente aan het normaliseren is en omdat beleggers toch makkelijker GOUD-ETF's verkopen dan eerder werd aangenomen. Over een jaar is de GOUDprijs volgens de zakenbank $1.550 per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Opvallende divergentie bij GOUD en zilver tussen prijs en fysieke vraag

Februari is een gekke maand tot nu toe voor GOUD en zilver. Eerst werd de prijs onderuit gehaald, nu stijgt de GOUDprijs weer fors door een opflakkering van de eurocrisis. Maar er is nog meer aan de hand. Zerohedge vond een frappante divergentie tussen de vraag naar het fysiek GOUD en zilver en de respectievelijke prijs.

In januari was er al een sterke fysieke vraag naar GOUD en zilver. Denk ook maar aan het tekort aan zilver bij de US Mint. Andere grote kopers waren Rusland en Turkije die grote hoeveelheden GOUD hebben toegevoegd aan hun reserves.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Mike Maloney: "Hidden Secrets of Money"

Mike Maloney van Goldsilver.com heeft het eerste deel vrijgegeven van een nieuwe documentaire over geld, GOUD en zilver. In deze reeks legt hij uit hoe het banksysteem werkt en waarom papiergeld altijd terugkeert naar haar intrinsieke waarde van nul.

Bron: trouwshop.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Het is alles GOUD wat er blinkt op onze bruiloft

GOUD is een scheikundig element en het is een geel metalliek overgangsmetaal. Het is al sinds de Oudheid in het Nabije Oosten van 3500 voor Christus tot 800 voor Christus zeer gewaardeerd. GOUD is roestvrij en daarom wordt GOUD soms ‘de koning der metalen’ genoemd (nu klinkt ‘metalen’ vrij industrieel). In Egyptische hiërogliefen van de 26e eeuw voor Christus werd er al melding gemaakt van GOUD als betaalmiddel. Tot ongeveer halverwege de 20e eeuw na Christus werd GOUD nog veelvuldig gebruikt voor munten.

Zuiver GOUD behoort tot de edelmetalen en is een dicht maar zacht metaal, net iets harder dan zink. Voor het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het bewerkt met andere materialen om het harder te maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$