Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 5211 tot 5215
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

De illusie van de United States Bullion Depository

Er is in de Verenigde Staten een plek waar veel landen GOUD opgeslagen hebben liggen, de United States Bullion Depository. Een hele deftige naam die niemand wat zegt, maar we hebben het kort gezegd over Fort Knox. De grootste kluis van de FED waar grote delen van de GOUDreserves van verschillende landen liggen opgeslagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Zilver is populairder dan GOUD

De vraag naar fysiek zilver is enorm gestegen de laatste maanden. Tot voor kort werd voornamelijk aan GOUD gedacht als veilige haven en indekking tegen verlies aan koopkracht door quantitative easing. Maar ondertussen is de wereld wakker geworden en ziet men dat zilver ondergewaardeerd is ten opzichte van GOUD, aldus BullionStreet.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

7 jaar nodig om Duitsland GOUD terug te geven

Duitsland gooide kort gelezen al de knuppel in het GOUDhok door aan te geven dat men in 2020 minimaal 50% van de totale GOUDreserve, welke ligt opgeslagen in het buitenland, weer in de eigen Duitse kluis wil hebben liggen. Omdat het merendeel van het GOUD in de Verenigde Staten ligt, was het wachten op de FED om met een uitspraak te komen wanneer zij het GOUD weer terug geven aan de Duitsers.

Tussen neus en lippen door liet dat FED weten dat omgerekend 300 ton aan fysiek GOUD vanuit de Verenigde Staten terug moet naar Duitsland. De FED vertelde daarbij ook dat het zeven jaar nodig heeft om het GOUD weer boven tafel te krijgen. Dit terwijl volgens de laatste rapportages de FED maar liefst 6730 ton aan GOUD paraat heeft liggen in de kluizen.

Hiermee wordt voor de zoveelste keer getwijfeld aan de gegevens die bekend zijn over de GOUDreserve van de FED. Waarom heeft de FED zo lang nodig om het GOUD terug te halen als er een veelvoud gewoon in de kluizen ligt te wachten? Het valt niet uit te sluiten dat Duitsland in de komende periode verdere vragen gaat stellen over de voortgang van de operatie, en er misschien zelfs op zal gaan aandringen om het GOUD sneller naar Duitsland te verschepen. Wanneer blijkt dat de FED minder GOUD in de kluizen heeft liggen dan dat op papier staat, zou de GOUDmarkt weleens rare sprongen kunnen gaan maken. (Jort, via Zero Hedge)

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Is dit een gunstig moment om GOUD te kopen?

Marketupdate bekijkt de GOUDprijs op 2 verschillende manieren om te achterhalen of GOUD aan de huidige prijs interessant is om te kopen. De eerste indicator volgt niet de prijs of het volume, maar slechts het momentum waarmee de prijs op en neer beweegt. De tweede berekening is door de GOUDprijs af te zetten tegen het balanstotaal van centrale banken wereldwijd.

Het momentum loopt vooruit op de prijs en heeft daarmee volgens sommigen een voorspellende functie. De stochastische oscillator geeft inmiddels een score van minder dan 16 (onder de 20 betekent

Bron:
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van GOUD groter dan GOUDvraag in de VS in 2012

In Amerika werd het afgelopen jaar 240 ton aan GOUD gerecycled, terwijl de binnenlandse vraag naar het edelmetaal slechts 150 ton was. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van de US Geological Survey (USGS), dat onlangs gepubliceerd werd. Het rapport laat zien dat de gerapporteerde GOUDvraag in de Verenigde Staten sinds 2008 eigenlijk niet gestegen is. De recycling en mijnproductie nam daarentegen wel toe over de afgelopen jaren, mede gedreven door de stijgende GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$