Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 5211 tot 5215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Video: Is dit weer 1980 voor GOUD?

De rally in GOUD is voorbij. Wie nu nog in GOUD zit, is eraan voor de moeite. De seculaire beer voor GOUD is begonnen. Er wordt veel gesproken over de daling van de GOUDprijs, die nog maar steeds een correctie van 20 % achter de rug heeft ten opzichte van zijn hoogste koers. Er wordt dan al snel de vergelijking gemaakt met 1980 toen de GOUDprijs zijn record bereikte van $ 850 in januari en daarna  in snel tempo afgleed naar $ 300 - $ 400. Is dit 1980 opnieuw?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Bitcoins winnen aan populariteit en kunnen dienen tegen manipulatie van GOUD en zilver

Ondernemers in New Hampshire ontwikkelden een nieuw apparaat dat dollarbiljetten kan omwisselen voor Bitcoins, het digitale geld dat sinds de introductie in 2009 sterk aan populariteit heeft gewonnen. De 'Bitcoin Machine', zoals het apparaat heet, moet het veel toegankelijker maken om dollars om te zetten in krediet op een Bitcoin rekening.

Het apparaat is in feite te vergelijken met de automaat bij de bank waarop je geld kunt storten. De 'Bitcoin Machine' accepteert bankbiljetten van $1 tot en met $100 en kan deze op echtheid controleren. Het gestorte bedrag wordt vervolgens overgeschreven naar de Bitcoin rekening van de eigenaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Indiase minister wil GOUDaankopen ontmoedigen

De Indiase minister van Financiën heeft in de toelichting van de begroting gezegd dat alternatieve beleggingsinstrumenten voor GOUD aantrekkelijker gemaakt moeten worden. Met nieuwe spaarrekeningen en obligaties die voor inflatie corrigeren wil hij mensen ontmoedigen GOUD te kopen. Eerdere belastingverhogingen  op GOUD hadden nauwelijks effect.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

CNBC over het verschil tussen papierGOUD en fysiek GOUD

Rick Santelli van CNBC besteedde gisteren aandacht aan het verschil tussen fysiek GOUD en papierGOUD. Hij wijst op het risico van papieren beleggingen in GOUD. In een systeemcrisis zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om GOUD uit een ETF te halen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Beleggers stappen massaal uit het GLD fonds

Beleggers verkopen een aanzienlijk deel van hun positie in het GLD, het grootste GOUDfonds ter wereld. Het fonds zag zeven dagen op rij een uitstroom van GOUD en zag haar totale positie slinken van 1.353 naar 1258,4 ton. De dalende GOUDprijs en de stijgende aandelenkoersen jagen beleggers uit GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$