Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 5221 tot 5225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Japanse Yen nog steeds 80 % overgewaardeerd, dollar ondergewaardeerd

publiceert een grafiek van SocGen waaruit blijkt dat de Japanse Yen nog steeds fors overgewaardeerd is ten opzichte van de andere valuta. Sinds Bretton Woods en de afschaffing van de GOUDstandaard, is Japan de grootste verliezer op basis van de Real Effective Exchange Rates (REER). 

De Japanse Yen noteert nu 80 % sterker dan in 1971 terwijl vooral de Amerikaanse dollar en de Zuid-Koreaanse Won 40 % lager noteren. De euro (berekend als 1 entiteit) heeft zijn waarde min of meer weten te behouden in de laatste 40 jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Shortpositie GOUDmarkt op hoogste punt sinds nov '08

Vermogensbeheerders die een positie innemen in de termijnmarkt voor GOUD zijn sinds november 2008 niet meer zo negatief geweest als nu. Het percentage contracten aan de shortzijde bereikte een zeer hoog niveau van 29,16%. Eind 2008 herstelde de GOUDprijs met ruim 15%, zal dat nu weer gebeuren?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Wanneer doorbreekt de GOUDprijs de $2.000?

Wie de maandelijkse GOUDprijs vanaf 2001 in een grafiek zet kan daar een exponentiële lijn van maken. Door deze lijn te extrapoleren, en daarbij rekening te houden met enige volatiliteit in de koersen, kan men tot de conclusie komen dat een GOUDprijs van $2.000 dit jaar mogelijk is.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Vloeken in de GOUDkerk

De recente G7-bijeenkomst over de heersende valutaoorlog leverde weinig resultaat op. De partners beloofden plechtig om elkaar het leven niet zuur te maken met muntdevaluaties, maar concrete afspraken werden er niet gemaakt.

En dus kan Japan rustig het pad van ongelimiteerde geldcreatie verder bewandelen om de yen te depreciëren. De morrende geluiden uit Europa nemen dag na dag toe. Zelfs Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, liet verstaan dat de heersende valutastrijd voorlopig geen problemen veroorzaakt, maar dat de situatie van nabij wordt opgevolgd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Chinees bedrijf investeert in Canadese GOUDmijn

Het Chinese staatsbedrijf China Machinery Engineering heeft een akkoord bereikt met het Canadese Sona Resources om de heropening van een GOUDmijn te financieren. Het zou gaan om een investering van ongeveer $55 miljoen Canadese dollars. De overname is te plaatsen in de context van een sterke vraag naar GOUD vanuit China.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$