Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 5221 tot 5225
Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Fort Knox, een Amerikaanse goocheltruc

Fort Knox is niet de grootste opslag van GOUD in Amerika, dat zijn de kelders van het Federal Reserve gebouw in New York. Wel is Fort Knox de meest tot de verbeelding sprekende kluis ter wereld. Er zou in Fort Knox 4.578 ton GOUD moeten liggen en in New York 7.000 ton.  De voorraden zijn al jarenlang niet meer gecontroleerd en wetgeving om dat te doen wordt tegengehouden. De vraag is waarom er mysterieus gedaan zou moeten worden over de GOUDvoorraad.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Doug Casey interviewt Peter Schiff over de rente, inflatie en GOUD!

We kwamen uit op een recente opname van twee legendes uit de financiële wereld – Doug Casey en Peter Schiff -  die een uitgebreid gesprek met elkaar voerden over de stand van het financiële systeem en de economie.

Zoals we beide heren kennen gaan ze geen ontwerp uit de weg en pakken ze uit met geweldige visies inzake de markten voor edelmetalen, de obligatiemarkten en de Fed, inflatie en zoveel meer…

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Handelaren in Dubai weren Turkse GOUDbaren

Handelaren in Dubai weren GOUDbaren die afkomstig zijn van Turkse smelterijen. Het GOUD wordt namelijk in verband gebracht met de leveringen van gas uit Iran naar Turkije. Turkse afnemers betalen voor het gas met lira, waar Iraanse handelaren GOUDbaren mee kopen. Die GOUDstaven worden in Dubai weer verkocht voor euro's en dollars, sterke valuta waar Iran een nijpend tekort aan heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Silver Wheaton is een koopje

Silver Wheaton is een van de bedrijven die je moet hebben als je gelooft in een heropleving van de GOUD- en zilveraandelen.

Seeking Alpha maakte een analyse en kwam tot de conclusie dat Silver Wheaton interessant is aan de huidige prijzen.

Silver Wheaton is een streaming company. Dat wil zeggen dat het zilvermijnen voorziet van de nodige financiering voor dat de mijn in productie gaat. In ruil krijgt Silver Wheaton een deel van de productie tegen een vooropgestelde prijs. Het kan dat zilver dan tegen een hogere prijs verkopen en zo de winst op zak steken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

China verhoogt dit jaar nog GOUDreserves tot 3 %

Volgens BullionStreet verhoogt China dit jaar nog zijn GOUDreserves van 2 % van zijn buitenlandse valutareserves naar 3 %. Het blijft hiermee nog ver achter op Westerse landen maar het maakt daarmee verder werk van de diversificaties van zijn valutareserves.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$